“12.500 TL Vicdansızlıktır”

“12.500 TL Vicdansızlıktır”
AK Parti’nin milyonlarca emeklinin beklediği en düşük emekli maaşına ilişkin yapılan düzenleme açıklamalarına, Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven tepkisini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde 4 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren 10 bin TL altında olan emekli maaşlarına dair yapılan düzenleme kararı alınmış ve en düşük emekli maaşının artık 12 bin 500 Türk Lirası olarak verileceği belirtilmişti.

AK Parti kanadından gelen bu açıklamalar ve kararlar sonrasında, muhalefette tepkilerini dile getiriyor. Emekli maaşına yönelik düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Bu zammı Kabul Etmiyoruz” yorumunu yaptı.

“48-50 Milyon insan yardıma muhtaç hale getirildi”

Açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Son yapılan emekli maaşı düzenlemesi, kabul edilebilir değil. Çünkü Türkiye gerçekleri var. Biz o yüzden kabul edilebilir değil diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yer altı ve yer üstü zenginlikleri açısından verimli topraklara sahiptir. 150 Milyon nüfusa 400 yıl eşit şartlarda bir paylaşım ile bakabilecek zenginliklerimiz var. Bugün ülkemiz nüfusu yurtdışından gelen insanlar ile 85 milyona ulaşmış durumda. Önceki iktidarlar döneminde 3 sınıf insan vardı. Alt tabaka, orta sınıf ve üst sınıf. Şimdi, bu dönem de alt sınıf kalktı üst ve alt sınıf kaldı. Yani zengin, tam zengin oldu. Fakir ise tam fakir oldu. Ülkemizde 20 milyonun üzerinde insanın yardım kuruluşlarından yardım fonlarından faydalanıldığını görmekteyiz. Bu ne demektir? Ortalama 48-50 milyon insan, alın teri dökmeden yardıma muhtaç hale getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, tarım ülkesiydi”

AK Parti’den önce Türkiye Cumhuriyeti tarım ülkesi olduğuna değinen Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Rahmetli Erbakan hocamız, ‘Türkiye hakikaten güzel bir ülke. İnsanımızın sıkıntı çekmeden yaşayabileceği bir ülke’ derdi. Hakikaten her şey var baktığımız zaman. Ama biz ülke olarak yokluk çekiyoruz. Biz tarım ülkesiydik. Tarımda dünya birincisi olan ülkemizin tarımını kim veya kimler bitirdi? Şu zamanda emekliye 12 bin 500 TL’yi reva görüyoruz. 12 bin 500 TL neye yetecek, kime yetecek? Ev kiraları olmuş 10 Bin TL? Yazıklar olsun emekliyi kuru soğana muhtaç ettiniz.” şeklinde konuştu.

“250 Milyon TL faize ayrıldı”

Başkan Seven, “Emekliye bugün verilen 2 bin 500 TL’lik artış; hakikaten çok komik ve basit rakam. Eğer memleketimizde emekliye bu kadar düşük para verecek noktadaysak, o zaman hep beraber bu sıkıntıyı çekelim. Hükümet bütçesinde 1 Milyar 250 Milyon TL’lik bölümü sadece faize ayrıldı. Bu faiz kime gidiyor, neye gidiyor? Her yıl bu veriliyor. Toplamda 22 yıllık sürece bakacağımız zaman 25 Milyar TL yapar. Bu paranın yandaşlara verildiği de gözümüzden kaçmıyor Emekli unutuluyor ama yandaşlar unutulmuyor.” Dedi.

“Emekli unutuldu, yandaşlar unutulmadı”

Bu zammın komik bir rakam olduğunu dile getiren Seven, “Dünyada emeklisine en düşük ücreti veren sondan 3-5 ülkeden bir tanesiyiz. Hakikaten emeklimize yazıktır günahtır. Emekli ömrünü bu devlete adamış durumda. Ama bu devlet emekliye bakamıyor. Lafta Avrupa’ya ayak uyduruyoruz ama her konuda manevi çöküntü içerisindeyiz. Kısacası biz bu emekliye verilen zammı kabul etmiyoruz. Buna zam demek de çok komik bir şey olur.” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset