19 MAYIS’TA TARIM ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

19 MAYIS’TA TARIM ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR
Samsun 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, 19 Mayıs’ta tarım çeşitliliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Bayram Konuş yaptığı açıklamada, “Ana ürün olarak meyve başta olmak üzere kesme çiçekçilik ve örtü altı yetiştiriciliği ilçemizde her geçen gün artıyor. Biz de artan bu ürün çeşitliliğinde oda olarak çalışmalarımızı hem sahada, hem de gelişen teknolojileri takip ederek fuarlarda çiftçilerimizin aydınlanması ve bilinçlenmesi için her türlü imkanları çiftçilerimize sunuyoruz" dedi. 
İlçede 150 hane tarafından 8 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığı bilgisini veren Konuş, "Bin 50 dekar alanda 50 çiftçi meyvecilikte uğraşıyor. 275 bin dekar alanda yıllık 3 bin ton fındık üretimi yapılıyor. Kesme çiçekçilik kapalı serada 24 dekar, açık alan serada ise 16 dekar alanda üretim yapılıyor. Türkiye ve Avrupa’ya büyük bir bölümü ihraç oluyor. 200 dekar alanda örtü altı karpuz yetiştiriciliği yapılmakta olup tarımsal faaliyet kapsamında da 14 dekar alanda kapalı serada biber domates, patlıcan salatalık fasulye, 100 dekar alanda da kivi üretimi yapılmakta. Dereköy’de yıllık 500 bin ton balık avlanmakta olup bin 500 kişiye iş istihdamı sağlanmakta” diye konuştu. 
Konuş, oda olarak ilçe tarımını ve çiftçiyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber