Dünyanın birçok ülkesinden sinir bilimleri, stereoloji yöntem bilimi ve bilimsel yazı yazma konularında uzman olan araştırmacılar “2. Sinir Bilim, Stereoloji ve Bilimsel Yazım Sempozyumu”nda buluştu. Açılış töreninde kurs başkanları Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Nelson Mandela Afrika Uluslararası Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Burton L.M Mwamila birer açılış konuşması yaptı.
KAPLAN: "BU ETKİNLİKLERLE KÖPRÜ VAZİFESİ ÜSTLENİYORUZ"
Bilimsel araştırmalarda tarafsız ve güvenilir sonuçlara ulaşılmasını sağlayan stereoloji yöntem biliminin Türk bilim adamları tarafından geliştirilmesi ve kullanılmasının, bilimsel makale yazımı alanındaki bilimsel birikimlerin karşılıklı olarak paylaşılmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Afrika kıtası ülkelerinde düzenlenen bilimsel etkinlikler ile dinamizmin hakim olduğu ortamların oluşturulması ve yeni düşüncelerin gelişmesinin sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Süleyman Kaplan ayrıca; Bu amaç için farklı ülkelerden alanında uzman akademisyenlerle işbirliği yapıldığı, özellikle Afrika ve Orta Doğu’daki bilimsel işbirliğini arttırmak için o bölgelerden bilim insanlarının davet edildiği, bu etkinlikler vasıtasıyla bir köprü vazifesini üstlendiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Burton L.M Mwamila ise konuşmasında; söz konusu sempozyumun içeriğinin yanı sıra uluslararası düzeyde katılım sağlanmasının önemine değindi. Prof. Dr. Burton L.M Mwamila bu kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.
Sempozyumun açılış gününde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İngiltere Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. Trevor Sharp, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Prof. Dr. Erdal Ağar, Doç. Dr. Murat Terzi, Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Can, Amerika Environmental Health Trust Derneğinden Müh. Lloyd Morgan, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Naziroğlu, Tanzanya Sokoine Tarım Üniversitesinden Dr. Wahabu Kimaro çalışmaları hakkında sunum yaptılar. Sempozyumun ikinci gününde ise Hindistan Maulana Azad Üniversitesi’nden Dr. Sabita Mishra, Somali Zamzam Üniversitesi’nden Dr. Hazem Elhaddad, Tanzanya Sokoine Tarım Üniversitesinden Dr. Maulilio Kipanyula, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Him, Medipol Üniversitesi’nden Dr. Gürkan Öztürk, Sudan Karary Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mohammed Nurein and Dr. Aisha Majid, Suudi Arabistan Hail Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aymen Warilla, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Dr. Cennet Rağbetli çalışmalarını sundular. Sempozyumun üçüncü gününde Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Eser, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tevfik Sünter, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç sunumlarını yaptılar. Sempozyumun son gününde ise Hindistan Maulana Azad Üniversitesi’nden Sabita Mishra, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Doç. Dr. Berrin Zuhal Altunkaynak, Yrd. Doç. Dr. Aysın Pınar Türkmen, Arş. Gör. Sümeyye Gümüş Uzun, Arş. Gör. Kübra Yurt, Arş. Gör. Adem Kocaman, doktora öğrencisi Işınsu Alkan, yüksek lisans öğrencisi Arife Ahsen Kaplan ve Arş. Gör. Ömür Gülsüm Deniz ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Çetin Rağbetli ve Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Niyazi Acer stereolojik yöntemler ve kullanım alanları hakkında sunumlar yaptılar.
Dört gün boyunca süren aktiviteye Türkiye’den başka İngiltere, San Francisco, Tanzanya, Hindistan, Somali, Suudi Arabistan, Sudan gibi ülkelerden çok sayıda konuşmacı ve katılımcı katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.