20 bin kekle farkındalığın en tatlı halini anlattılar

20 bin kekle farkındalığın en tatlı halini anlattılar
“Farkındalığın tadı” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında ASOMDER üyesi şefler, akademisyenler ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 20 üniversite ve 150’ye yakın öğrenci, Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (ASOMDER) ve Tohum Otizm Vakfı

işbirliğinde yaklaşık 20 bin cupcake ve 9 bin makaron ile farkındalığın en tatlı halini anlattılar.

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk 3 yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizmin son yıllarda görülme oranının büyük bir hızla artmasına dikkat çekmek amacıyla yapılan “Farkındalığın tadı” isimli sosyal sorumluluk Projesi’nde, ASOMDER ve Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 20 üniversite ve 150’ye yakın öğrenci otizmli çocuklarla birlikte 20 bin cupcake ve 9 bin makaron yaptı. Etkinlikte konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim görevlisi ve Mengen Aşçılık Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Levent Demirçakmak, “20 bin cupcake ve 9 bin makaronla farkındalığın en tatlı halini yapıyoruz. Tohum Otizm Vakfı’nın logosu olan güneşi otizmli kardeşlerimizle beraber yapıyoruz. Onların da eğitildiği zaman neler yapabileceğinin farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Toplanan yardımlar proje ortağımız Tohum Otizm Vakfı’na gidecek” dedi.

Etkinlik sonunda bütün keklerin dağıtılacağını ve cep telefonlarından 5290 numarasına sms atarak yardım talep edileceğini söyleyen Organizasyon Sorumlusu Murat Dağlıoğlu, “Otizmli kardeşlerimize destek vermek, onların yanında olduğumuzu göstermek ve toplumu otizm hakkında bilgi sahibi yapmak istiyoruz. Yaklaşık 100 metrekare alanda 20 binin üzerinde minik cupcake ve 9 binden fazla makaronla Tohum Otizmin logosunu yapıyoruz. Aynı zamanda arkadaki 25 metrekare alanda konuya ilişkin grafitti çalışmamız var. İtalyan şefimiz Fabio Brambilla’nın minik cupcake çalışmasıyla ile birlikte de otizmli kardeşlerimizin neler başarabildiğini herkese gösteriyoruz. Toplanan gelirle otizmli kardeşlerimize katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

Keklerin dizimi için 18 saat çalıştıklarını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Ramazan Karmış, “Proje ortaklarından ASOMDER’in Başkanı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim görevlisi Levent Demirçakmak ile birlikte buradayız. Üniversiteden yaklaşık 100 arkadaşımız var. Kendisiyle birlikte 100 kişilik bir ekiple dün geceden beri platformda keklerin dizimi için çalışıyoruz” dedi. 

20 üniversiteden farklı şehirlerden gelen öğrencilerle beraber gönüllü olarak çalıştıklarını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Ömer Yeşilyurt ise “Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir