Türkiye bir yandan darbe girişimleri ve terörle mücadele ederken, bir yandan da uluslararası ölçekteki dev projelerini tamamlıyor. 3. Havalimanı’ndaki inşaat çalışmaları, 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan sürece aldırmadan hızla devam ediyor.
76 milyon 500 bin metrekarelik dev inşaat alanını kapsayan ve tamamlandığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak olan 3. havalimanının en önemli bölümü olan silueti ortaya çıkmış ana terminal binası havadan görüntülendi. Yıllık yolcu kapasitesi 101.5 milyon olan Atlanta Havalimanı’nı geride bırakacak olan 3. Havalimanı, tüm bölümler tamamladığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesi ile hizmet vermeye hazırlanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğine çare olacak 3. Havalimanı çalışmaları 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde devam ediyor. İnşaatın en önemli bölümü olan ana terminal binası da planlanan şekilde yükselmeye başladı. Havadan kaydedilen görüntülerde 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden ana terminal binasının meydana çıkmaya başladığı görülüyor.
Personel sayısı 30 bine çıkacak
Dünyanın 12 ülkesinden işçinin çalıştığı havalimanı inşaatında en çok yabancı personel ise Vietnam ve Pakistan uyruklu vatandaşlardan oluşuyor. Dünyanın en büyük şantiyelerinden 3. Havalimanı'nda ilk bölümün 2018'in başına yetiştirilmesi için 12 ülkeden 17 binin üzerinde personel, çalışmalarını sahanın farklı bölgelerinde eş zamanlı ve aralıksız olarak sürdürüyor. Devam eden çalışmalarda bin 500 ofis çalışanı, 14 bin 500'ünün de şantiye çalışanı olduğu belirtiliyor. Personel sayısının ise en yoğun çalışma döneminde 30 bine kadar çıkacağı belirtiliyor. Havalimanı, işletmeye açıldığında 100.000 kişiye yeni iş imkanı sağlarken, dolaylı etkilerle 1,5 milyon de kişiye gelir kaynağı olacak
3 binin üzerinde arı gibi çalışan iş makinesi
İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, hali hazırda 2 bin 200 kamyon, 252 ekskavatör, 60 kule vinç, 57 greyder, 124 silindir, 101 dozer, 60 eklemli kamyon, 57 tekerlekli yükleyici, 23 mobil vinç, 70 beton mikseri, 18 beton pompası ile toplamda 3 bin 22 aracın çalıştığını vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.