Akçapınar Mahallesi'nde yaşayan Celal Çatalcam’ın kuluçkaya yatan paçalı cinsi tavuğunun yumurtalarından 8 civciv çıktı. Civcivlerden birinin 4 ayaklı olduğunu fark eden Çatalçam, yaşadığı şaşkınlığı eşine anlattı. Çatalçam çifti şaşkınlık ve korkudan, civcivin durumunu kimseye anlatamadı.
Evinde ilk defa kümes hayvanı beslediğini, daha önce köylerde böyle bir şey yaşanmadığını anlatan Burcu Çatalçam, "Bu durumun neden kaynaklandığını biz de bilmiyoruz. Civcivin yumurtadan çıktıktan sonra 4 ayağı olduğunu görünce çok şaşırdık. Tavuğumuz, küçük bir cins ve yumurtaları da ceviz büyüklüğünde oluyor. Yumurta çift sarılı olduğu için civciv 4 ayaklı doğmuş olabileceğini tahmin ettik" diye konuştu.
Civcivin sadece arkasında bir yara oluştuğunu, bunun dışında bir sağlık probleminin olmadığını kaydeden Çatalçam, "Civcivimiz inşallah ölmez. Yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. 4 ayaklı bir civcivimizin olduğunu fazla kişiye söylemedik. Çünkü geldiklerinde civcive dokunmak isteyecekler. Bu da hayvanın ölmesine neden olabilir" ifadesini kullandı.
Veteriner Hekim Behçet Düzgün ise insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da genetik bozukluğa bağlı bu gibi durumlar meydana gelebildiğini dile getirdi. Bu tür normalin dışında gelişen durumlara 'anomali' adını verdiklerini söyleyen Düzgün, şöyle konuştu:
"Günümüzde hem insanlar hem de hayvanların organik ve sağlıklı beslenme imkanı bulması zorlaştı. Değişik hormonlar ve katkı maddeleri genlerde değişikliklere sebep olabiliyor. Aileden gelen genetik bir problem olabileceği gibi yapay beslenme ve ilaçlara bağlı olarak da bu tür anomalilerin arttığını gözlemliyoruz. Bu civcivin de bu nedenlerle 4 ayaklı dünyaya geldiğini düşünüyorum."
Düzgün, civcivin genetik bozukluğu nedeniyle yaşıtları kadar yaşamasının güç olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.