'5 fabrika açabilirdim ama eğitime yatırımı seçtim'

5 fabrika açabilirdim ama eğitime yatırımı seçtim
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “İsteseydim 5 tane fabrika açardım. Ancak daha huzurlu bir dünya için geleceğimizin anahtarını yetişmiş insan gücüne teslim etmek istedim” dedi.

Çukurova Üniversitesi’nin kurucularından Doç. Dr. Cevdet Uysal’ın oğlu Levent Uysal, iş dünyasının pek çok önemli şirketinde üst düzey yöneticilik yaparken babasının ‘Eğitime yatırım yapın’ vasiyetini referans alarak araştırma ve incelemelerine devam ediyordu. Eğitim dünyasında meydana gelen gelişme ve yenilikleri yakından takip eden, ‘eğitim destekçisi’ Levent Uysal, hikâyenin başını,“İnsanları rakamlarla değil, kabiliyetleriyle değerlendirmek ve başarılı olmaları için yönlendirmek istedim” şeklinde açıklıyor.

2010 yılında insani gelişime katkı sağlamak amacıyla Nişantaşı Meslek Yüksekokulu olarak eğitim hayatına başlayanve ardından hem lisans hem de yüksek lisans bölümleriyle adından söz ettirmeyi başaran Nişantaşı Üniversitesi, evrensel değerlere sahip, gerekli bilgiyle donanan, yabancı dil bilen, özgüveni yüksek, dünyadaki değişimleri şekillendiren mezunlar veren bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gençlerin aktif olduğu sosyal platformlarda en az onlar kadar ‘canlı’ olan üniversite, hem gençlerle aynı dili konuşuyor hem de Avrupa’nın en dinamik şehirlerinden biri olan İstanbul’da öğrenci olma fırsatını sunuyor. 

2023 HEDEFİNDE ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK GÖREV 
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet BaşkanıLevent Uysal, Türkiye’de 200’e yakın üniversite olduğunu ve yükseköğretimin özellikle son yıllarda önemli bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Yeni Türkiye’nin, 2023 hedefleri doğrultusunda nitelikli bir büyümeyle devam edebilmesi için üniversitelere önemli görevler düştüğünün altını çizen Levent Uysal, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kaynakların önemli bir bölümünün eğitime harcandığını belirtti.

 Ekonomik büyümenin insan sermayesine bağlı  olduğunu ve bu nedenle insanların hayatının büyük  kısmını eğitime adamaları gerektiğini belirten Uysal,  “Dünya haritasına baktığımızda savaş ve terörün en  yaygın olduğu bölgelerde eğitim düzeyinin düşük  olduğu dikkat çekiyor. Bunu yenmenin tek yolu eğitim.  Bugün, tüm dünya kaliteli eğitimin  yaygınlaştırılmasının birçok sorunun önüne geçeceğini  kabul ediyor. Dünyadaki gidişat böyleyken gittiğim her  yerde bana ‘Neden başka bir yatırım değil de eğitim  sektörü?’  sorusunu yöneltiyorlar. İsteseydim 5 tane  fabrika  açardım. Sorun o değil. Sorun, daha huzurlu  bir dünya  için geleceğimizin anahtarını yetişmiş insan  gücüne  teslim edebilmek, fabrikanın içine eğitimli  personel  koyabilmek ve çözüm arayışlarında ortak  zemin  oluşumuna katkı sağlayabilmek” ifadelerine yer  verdi.

“TOPLUMUN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINMALI”
Eğitimin, gelişme ve değişmelerden fayda sağlamak ve olumsuzlukları asgariye indirmek için kullanılacak en önemli araç olduğunu söyleyen Levent Uysal, üniversitelerin, toplumdaki ve dünyadaki gelişmeleri sürekli izleyen, gelişmeleri önceden tahmin eden, yenilikler geliştiren, çözüm üreten, topluma ve insanlığa katkı sağlayan kurumlar olduğunu ifade etti. Üniversiteleri, sadece eğitim veren, diploma kazandıran ya da araştırma yapan kurumlar olarak tanımlamanın dar bir yaklaşım olacağının altını çizen Levent Uysal, yükseköğretimin toplumun ihtiyaçlarını dikkate alması gerektiğini ve son yıllarda oldukça fazla gelişim kaydettiğini söyledi.

Yapılan araştırmaların, yükseköğretim alanındaki ilerlemenin devam edeceği yönünde sonuçlar verdiğini ifade eden Uysal, “Üniversitelerin Yeni Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmesi için hem niceliksel hem de niteliksel olarak gelişmeye devam etmesi gerekiyor. Yükseköğretim toplumun ihtiyaçlarını karşılamalı ve bunlara yönelik projeksiyonlar geliştirmeli. Kişilerin aldıkları eğitimle eşdeğer olarak bilgi ve becerileri de artıyor. Artık insanımız yurtdışındaki pazarın zorlu rekabet şartlarına kolaylıkla uyum sağlıyor. Çünkü eğitimimiz globalleşiyor. Birkaç dil bilen gençlerimiz dünyanın dört bir yanında gurur kaynağımız olarak çalışıyorlar. Bugün Avrupa’nın ve Amerika’nın tanınmış üniversitelerinde nasıl bir eğitim uygulanıyorsa biz de de aynısı ve hatta iddia ediyorum daha da kalitelisi var” şeklinde konuştu.

Nişantaşı Üniversitesi’ni kurarken sadece Türkiye’nin değil dünyanın en prestijli eğitim merkezlerinden biri olmayı hedeflediklerini belirten Levent Uysal, başarıya olan inancını yineledi ve şunları söyledi: Güçlü politika ve desteklerle inanıyoruz ki cumhuriyetimizin 100. yılında eğitim kalitesiyle yıldızlaşan bambaşka bir Türkiye göreceğiz. Nişantaşı Üniversitesi olarak tüm yatırımlarımızı buna göre yaptık. Biz Yeni Türkiye’nin yeni eğitim anlayışları ile gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir