Samsun’un İlkadım ilçesinde manav tezgahıyla meyve-sebze satışı yapan Halit Eren, küçük yaşlarda başladığı manavlık mesleğini enflasyon canavarı, aracılar ve işçi maliyetleri gibi olumsuz etkenlere rağmen ayakta tutmaya devam ediyor. Esnaf Halit Eren, tezgahındaki ürünlerin mevsimine göre fiyatlarının değiştiğini belirtirken, neredeyse 6 gram gümüşle eş değer fiyatta olan dört adet eriğin de 250 TL'ye satıldığını söylüyor. Eriği en çok kimlerin aldığını ise Esnaf, "Şu an eriği en çok eşleri aşeren erkekler ve çocukları erik isteyen aileler alıyor." Diye konuşuyor.
“EN PAHALI ÜRÜNÜMÜZ ERİK”
Tezgahında en pahalı ürünün Erik olduğunu vurgulayan Esnaf Halit Eren, “Baharın gelmesiyle şu an en pahalı ürünümüz erik. Bir hafta önce 4 tanesi 350 liraydı, şimdi 250 lira. Gün geçtikçe fiyat düşüyor. Şu an eriği en çok aşeren hamile olan eşleri için erkekler gelip alıyor birde çocukları erik isteyen aileler alıyor. Erik pahalı çünkü arz-talep meselesi. Mevsimsiz olduğu için fiyat yüksek ama bollaştıkça düşer." Dedi ve sözlerine devam etti.
“ESKİDEN 3 KİLO ALINIRKEN ŞİMDİ 3’ER ADET ALINIYOR”
Fiyatların neden yüksek olduğunu sıralayan Esnaf Eren, “İşlerimiz iyi gibi ama enflasyon nedeniyle fiyatlar biraz yüksek. Yine de satışlar devam ediyor. Eskiden 3 kilo alınırken şimdi 3’er adet alınıyor ama yine de tencereler kaynıyor. Fiyatların yüksek olmasının sebebi aracıların varlığı, işçilik maliyetleri ve yer kirasının pahalı olması. Baharla birlikte işlerimiz hareketleniyor. Kışın çeşit az olduğu için işler durgunlaşıyor.” Diye konuştu.
Kaynak:ŞÜKRÜ KARAKAŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.