Ahmet Taner Kışlalı, Katledilişinin 25. Yılında Anıldı

Ahmet Taner Kışlalı, Katledilişinin 25. Yılında Anıldı
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: "Kışlalı'nın Düşünceleri Yolumuzu Aydınlatıyor"Cumhuriyet aydını, gazeteci, yazar ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999’da evinin önünde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Katledilişinin 25. yılında Kışlalı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile bir kez daha anıldı.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, yaptığı basın açıklamasında Kışlalı’nın düşüncelerinin halen yol gösterici olduğunu ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele edenlerin onun mirasını yaşatacağını vurguladı.

whatsapp-image-2024-10-21-at-12-28-12-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-21-at-12-28-12.jpeg

"Kışlalı Sadece Bir Aydını Değil, Demokrasiyi ve Özgürlüğü de Temsil Ediyordu"
Mehmet Özdağ, yaptığı açıklamada, Kışlalı'nın hedef alınmasının sadece şahsına yönelik olmadığını, Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ile demokratik düzenin de saldırıya uğradığını belirtti. Özdağ, "Kışlalı, Atatürk'ün izinden giden, laikliğin ve demokrasinin savunucusuydu. Onu katleden zihniyet, Türkiye’nin aydınlık geleceğine olan inancı sarsamamıştır" dedi.
"Kışlalı'nın Mücadelesini Yaşatacağız"
Kışlalı'nın hayatını kaybetmesinden sonra geçen 25 yılda, onun savunduğu değerlerin hala güçlü bir şekilde yaşadığını belirten Özdağ, "Ahmet Taner Kışlalı’nın laiklik, demokrasi ve özgürlük mücadelesi bizlere yol gösteriyor. Onun bıraktığı mirası daha da ileriye taşımak, hepimizin görevi" ifadelerini kullandı. Özdağ, Kışlalı’nın Türkiye’nin aydınlık geleceği için verdiği mücadelenin karanlık güçler tarafından engellenemeyeceğini vurguladı.

whatsapp-image-2024-10-21-at-12-28-13-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-21-at-12-28-13.jpeg

whatsapp-image-2024-10-21-at-12-28-17.jpeg

"Türkiye Karanlık Zihniyetlere Boyun Eğmeyecek"
Özdağ, suikastin ardında yatan karanlık zihniyetlere rağmen Türkiye’nin asla pes etmeyeceğini belirterek, "Lai̇k ve çağdaş bir Türkiye i̇deali̇ni savunanlar, bu yolda her zaman Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlardan ilham alacaktır" dedi.
Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 25. yılında saygı, sevgi ve özlemle anılırken, CHP Samsun İl Başkanlığı, onun fikirlerinin her zaman yaşatılacağını ve karanlık güçlere boyun eğilmeyeceğini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset