Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların hem sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak hem de meslek sahibi olmaları için Aile Yaşam Merkezlerinde düzenlenen kurslar 2023-2024 döneminde başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Paşa Konakları Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi, Sa’di Tekkesi Aile Yaşam Merkezi ve Millet Bahçesi Hanımlar Lokalinde kadınlar için birbirinden farklı alanlarda kurs programları düzenleniyor. Takı tasarımından seramiğe, ahşap boyamadan sepet örücülüğe kadar birçok alanda düzenlenen kurslarda kadınlar, bir yandan sosyal yaşama katılıyor bir yandan da meslek öğrenip iş hayatında yer alıyor. El sanatlarını geliştiren kadınlar, yaptıkları ürünler ile aile bütçesine katkıda bulunuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda 4 merkezde verilen kurslarda son 4,5 yılda eğitim alan kadın sayısı 5 bini bulurken; gezi, etkinlik ve psikolojik desteklerden faydalanan kadın sayısı ise 16 bini aştı.
“Kadın mutluysa toplum da mutlu olur”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kadınlar için birçok alanda özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kadınlarımıza her anlamda destek olmak bizim belediyecilik anlayışımızda çok önemli. Kadın mutluysa tüm toplum mutludur. Kadınların hem sosyalleşmeleri hem de üreterek aile ekonomilerine destek olmalarını sağlamak adına başlattığımız kurs programlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kurslardan yüzlerce kadın kursiyerimiz faydalanıyor. Aile Yaşam Merkezleri ile onlara yepyeni bir yaşam alanı sunuyoruz. Onları mutlu ve memnun görmek bizleri de memnun ediyor” dedi.
“Aile gibiyiz”
Düzenlenen kurslarla ilgili bilgi veren Amisos Aile Yaşam Merkezi Sorumlusu Esin Demiral, “Kurslarımızın yeni dönemi başladı, kursiyerlerimize birçok alanda eğitim vermeye devam ediyoruz. Burada kurs hocalarımızla birlikte kadınlarımızın hayatına dokunarak hem ekonomik anlamda gelişmelerini, evlerine katkı sağlamalarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Burada bir aile gibi hep birlikte etkinlikler düzenliyoruz, ailemize katılmak isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.
Kurslara yoğun talep
Kurslara yoğun bir talebin olduğunu ifade eden usta eğitici Şahsenem Demirci, “İlk amacımız kadınlarımızın sosyalleşmesine, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Herkes çok severek geliyor. Kayıtlarımız doldu ancak kurslara yoğun bir talep var. Yaptığımız bu ürünleri hem sergiliyor hem de kadınlarımız yaptıkları ürünleri satarak ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Burada güzel vakit geçiriyoruz. Her anlamda onların gönlüne dokunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Her şeyi kendim dikiyorum”
Burada kendilerine her türlü ekipman ve desteğin sunulduğunu söyleyen kursiyer Emel Özgümüşdağ ise “Her şeyden önce burada bir üretici oluyorsunuz. Bir emek veriyorsunuz ve bunun karşılığını görüyorsunuz. Buna şahitlik etmek mutluluk verici. Aile bütçesine katkı sağlıyoruz. Kurslara geçen seneden bu yana geliyorum. O gün bugündür hazır bir şey almadım, her şeyi kendim dikiyorum. Ekipmanlarımız da çok güzel. Bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Aile Yaşam Merkezlerinden kadınlara destek
Yayınlanma:
Aile Yaşam Merkezlerinde verilen kurslarda son 4,5 yılda eğitim alan kadın sayısı 5 bine; gezi, etkinlik ve psikolojik desteklerden faydalanan kadın sayısı ise yaklaşık 16 bine ulaştı. Toplamda 20 binden fazla kadın hem meslek öğrendi hem de sosyalleşti.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.