AK PARTİ’DE DEĞİŞİM BAŞLIYOR MU!?

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM BAŞLIYOR MU!?
AK Parti’de aylardır süren ve polemik haline gelen görevden alınacak il ve ilçe başkanları için geri sayım başlıyor. AK Partide İlk gözler bazı ilçe başkanlıklarında temayül yapılarak atamaların yapılmasına çevrildi.

Özellikle 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından büyük kan kaybı yaşanan ve seçimlerde özellikle kaybedilen Büyükşehir Belediye başkanlıklarının olduğu iller başta olmak üzere bazı İl ve İlçelerin başkanları görevlerinden el çektirilecek yerlerine ise temayül yoklamalarının ardından atama usulü ile tek isim ve tek liste ile kongreye gidileceği konuşuluyor.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu günlerde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştireceği öğrenilirken birçok başlığın da MYK’ de gündeme gelmesi bekleniyor. AK Parti’de MYK toplantılarının ardından bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınıp yeni il ve ilçe başkanlarının atanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram sonrası yoğun programları nedeni ile AK Parti genel merkezinin bu günlerden sonra çok hareketli geçeceği belirtilirken bazı Genel Başkan Yardımcılarının da görevlerini devretmesinin beklendiği iddia ediliyor. Özellikle oy kaybı yaşanan Doğu ve Karadeniz illeri başta olmak üzere Akdeniz bölgesinde bulunan bazı il ve ilçe başkanları görevden alınmasına kesin gözle bakılıyor. Bu arada seçim öncesinde çeşitli nedenlerle görevlerini bırakan il ve ilçe başkanlarının yerine de atama yapılarak değişim yapılması bekleniyor.

Önümüzde ki günlerde en dikkat çeken hamlenin Genel Başkan Yardımcılarından Erkan Kandemir ve Yusuf Ziya Yılmaz gibi isimler başta olmak üzere seçim mağlubiyetinde baş sorumlu ve yanlış temayül ve aday seçimi ile kayıpların yaşandığı raporlarına yönelik görevlerinden ayrılmasına kesin göle bakılıyor.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset