Aktaş'tan Başkan Çakır’a sert tepki

Samsun'da düzenlenen Anadolu Basın Birliği çalıştayında gazeteci İsmet Aktaş, cemiyet başkanlarına tepki göstererek "Hiçbir partinin arka bahçesi olmayın" dedi.

Samsun'da ilk kez düzenlenen Anadolu Basın Birliği Çalıştayı'nda, Bizim Samsun TV Genel Yayın Yönetmeni İsmet Aktaş'ın 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır'a söylediği sözler gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci İsmet Aktaş, Samsun'daki cemiyet başkanlarının hiçbir meslektaşımıza sahip çıkmadığını belirtirken 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yusuf Ziya Çakır'ın "Kime sahip çıkacağımızın hesabını yapamıyoruz" sözleri şok etkisi yarattı.

"Cemiyet başkanlarının ne iş yaptığı belli değil"

Cemiyet başkanlarına tepki gösteren Bizim Samsun TV Genel Yayın Yönetmeni İsmet Aktaş, "35 yıllık Samsun'da bir gazeteci olarak birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde başarılı olunabilir mi? Tabii ki de olamaz. Peki nasıl başaracağız? Sözle, lafla; icraat hiç yok. Bakıyorsunuz, yönetimlere, cemiyetlerin hep aynı kişiler, hep aynı insanlar. Ne kadar güzel ya; düğünüme, cenazeme, hastama geldin mi? Yok ama omzu apoletli olan birisi vefat ettiği zaman bütün işini gücünü bırakıp gidersin. Böyle başkanlık olmaz, insan önce insan olacak. Bakın, Atakum Belediyesinde çalışan basın emekçisi bir kardeşimiz var, adı Zerrin. Şu anki Atakum Belediye Başkanı kendisini basından aldı ve çöpçü yaptı. Kim sahip çıktı Zerrin'e? Cemiyet başkanlarının hangisi sahip çıktı? Bu mu liyakat? Birlik beraberlik içerisinde olmazsak ki olamıyoruz, başarının gelmesi mümkün değil. Zerrin kardeşimize kim sahip çıktı? Ben söyleyeyim: hiç kimse. Cemiyet başkanları ne iş yaptığı bile belli değil." şeklinde konuştu.

aktas.jpg

"Liyakatsiz ekipler"

Cemiyetleri liyakatsiz ekiplerin yönettiğini vurgulayan İsmet Aktaş, "Samsun'da bulunan cemiyet başkanlarının ve yönetimlerinin acilen değiştirilmesini talep ediyorum. Niye? Daha kaliteli insanların önlerini açmaları gerekiyor. Şu anda cemiyetlerin ekiplerine bakıyoruz, liyakatlı bir kişi yok; ayıptır, günahtır. Hiçbir cemiyet başkanı bir partinin arka bahçesi olamaz, olmamalı. Kısacası hepimiz bir olmalıyız; birlikten kuvvet doğar diyoruz." ifadelerini kullandı.

cakir-001.jpg

"Aktaş'a, Başkan Çakır'dan cevap"

Bu işi gerçek anlamda yapanlara destek vereceğiz diyen Başkan Yusuf Ziya Çakır, "Biz pandemi de orada burada yaptıklarımızı herkes biliyor ama biz açıklayarak yapmıyoruz. Bir elin verdiğini öbür el görmesin istiyoruz, bu zihniyetten yürüyoruz. Bunun yanı sıra cemiyetler sahaya çıkmalı. Cemiyetler, bu işi gerçek anlamda gazeteciliği gerçek anlamda meslek edinmiş, gazetecilik mesleğinden başka bir işi olmayan insanlara sahip çıkmalıyız ama son yıllarda baktığımızda öyle bir üreme oldu ki, o kadar kalabalıklaştık ki kime sahip çıkacağımızın hesabını yapamıyoruz. Kime, hangi birine sahip çıkacağım? Gerçekten birisine sahip çıkıyoruz, öbürüne çıkamıyoruz, olmaz bu şekilde. Biz cemiyet olarak en fazla yanlış olanı dile getiririz. Yıllardan beri sizden aldığımız bilgileri, sorunları üst makamlara iletiyoruz. Başka ne yapabiliriz, ne istiyorsunuz bizden? Erol arkadaşımız yıllarca ilçesinde gazete çıkartamadı, gazete basamadı. Yanında olundu mu? Olundu. Gerçek gazetecilerin yanında olacağız. Şunu hele hiçbir şekilde kabul etmiyorum: ben kimsenin arka bahçesi değilim." dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel