Uşak’ın Karahallı ilçesi Kaykıllı köyünde yaşayan 55 yaşındaki Mustafa Kuransoy isimli vatandaş, 2010 yılında başından geçen bir olay sonrası omurilik felci olarak yaklaşık iki yıl boyunca farklı illerdeki hastanelerde sağlığına kavuşmak için adeta savaş verdi. Kuransoy tedavisi tamamlandığında hayata tutundu fakat göğüs bölgesinden aşağısı felçli kaldı. Bu süreçten sonra Kaykıllı köyüne geri dönen Kuransoy, yatağa bağımlı yaşamaya başladı.
Felçli Mustafa Kuransoy’a Sağlık Müdürlüğü düz tekerlekli sandalye vermesine rağmen, kollarında yeterli güç olmadığı için düz tekerlekli sandalyeyi sadece evin içinde kullanmak durumunda kaldı. Kuransoy bunun üzerine bir yakını aracılığıyla Omurilik Felçliler Derneği’nden akülü engelli sandalye talebinde bulundu. Kuransoy’a dernek yetkilileri kısa süre içerisinde cevap vererek talebini yerine getirdiler.
AKÜLÜ ENGELLİ SANDALYE SEVİNCİ FAZLA SÜRMEDİ
Ancak Mustafa Kuransoy’un akülü engelli sandalye sevinci fazla sürmedi. Çünkü oturduğu evin sokağı akülü aracın kullanılmasına müsait değildi. Köyün birçok yolu parke taşı ve asfalt olmasına rağmen felçli vatandaşın 200 metre uzunluğunda olan sokağında bir çalışma yapılmadı. Yaklaşık 2 yıldır köy muhtarı, Kaymakamlık ve Uşak Valiliğine kadar 200 metre olan sokak yollunun düzeltilmesi için başvuruda bulunan Kuransoy’un talebi her defasında köyün öncelikli işlerinin olduğu ve yol yapım programının başvuru dilekçesinden önce yapıldığı söylenerek ileri bir tarihe ertelendi. Felçli vatandaş son olarak 2 ay önce Karahallı Kaymakamlığı’na verdiği dilekçeden de olumsuz yanıt alınca tüm ümitlerini tüketip yaşadığı hapis hayatından kurtulabilmek için Başbakan'dan yardım istedi.
TEK İSTEĞİ KÖY MEYDANI VE CAMİYE GİDEBİLMEK
Mustafa Kuransoy başından geçen süreci ve taleplerini şöyle dile getirdi:
“2010 yılında yaşadığım bir olay sonrası felçli kaldım. Yaklaşık 2 yıl dışarıda tedavi gördüm. Tedavim bitince köyüme geri döndüm. Devlet bana düz bir tekerlekli sandalye verdi, fakat kollarımda güç olamadığı için kullanamadım. Omurilik Felçliler Derneği’ne başvurdum, bana akülü araba verdiler. Fakat sokağımızın yolu bozuk olduğu için akülü arabayla köy meydanına inemiyorum, camiye gidip ibadetimi yapamıyorum. Sanki evde hapis hayatı yaşıyorum. Karahallı Kaymakamı ve Uşak Valimizden özellikle istirham ediyorum, lütfen kış gelmeden bu yolumuzun yapılması için bize yardım etsinler. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu 'engelliler bizim önceliğimizdir' diyor. Ben de Başbakanımızın bu sözüne dayanarak bir an önce yolumuzun yapılmasını talep ediyorum” dedi.
KÖYÜN DİĞER SOKAKLARINDA PARKE TAŞI VE YOL MALZEMELERİ BEKLİYOR
Felçli Mustafa Kuransoy 200 metre olan sokağa parke taşı döşenmediği için mağdur olduğunu dile getirirken, Kaykıllı köyünün diğer sokaklarında döşenmeyi bekleyen parke taşları ve yol yapım malzemelerinin olması da kafalarda soru işareti bıraktı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.