"ASFALT VAR, YAĞMUR SU GİDERİ NEREDE?"

"ASFALT VAR, YAĞMUR SU GİDERİ NEREDE?"
Önceki gün Samsun'da yoğun sağanak yağış sonrasında Kazımpaşa caddesinin sular altında kalmasının hemen akabinde Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kazımpaşa caddesine acil asfalt çalışması başlattı.

Vatandaşlar, "Asfalt çalışması güzel oldu ama bir şeyi unuttular!? Yağmur suyu gideri nereye bağlanacak onu yine unuttular" ifadeleri kullanıldı.

'SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEÇ KALINDI!'

Eski başkan Mustafa Demir döneminde yıkılan bina yerine yapılan inşaat alanı kenarında ki Kazım Paşa caddesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin önce ki gün yağan sağanak yağışın ardından yaşanan su baskınlarıyla gündeme geldi. Altyapı eksikliklerinin de konuşulduğu ve yaşanan sıkıntılar sonrasında cadde sular altında kaldı. Belediye ekiplerinin gecikmeli de olsa müdahalesi vatandaşların tepkisini çekti. Yağmurdan sonra yeniden başlatılan asfalt çalışmaları, sorunun çözümü için ne kadar geç kalındığını bir kez daha ortaya koydu.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-17-37.jpeg

'GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE'

Yağmur sonrası Büyükşehir belediye ekiplerinin çalışmalara yeniden başlaması, birçok kişi tarafından “geç kalınmış hamle” olarak değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi, olayın ardından hızla harekete geçerek, eksik kalan yağmur suyu giderlerini tamamlama çalışmalarına başladı. Ancak bu müdahale, caddenin su baskınına uğramasını engelleyemediği için eleştirilere neden oldu.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-17-38.jpeg

‘BU ÇALIŞMALAR DAHA ÖNCE YAPILMALIYDI’

Caddede iş yeri bulunan bazı esnaf ve bölge sakinleri, belediyenin geç müdahalesinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Mağdur esnaflar, “Bir iş yaparken başka sıkıntıyı görmezden geliyorlar. Bu işte de asfaltı güzel yaptılar ama yağmur suyu giderini unuttular. Yeter artık bu şehre yapılacaksa adam gibi hizmet yapılsın. Son yağmurla bir kere daha su baskını yaşandıktan sonra tekrar çalışmaya başladılar. Bu kadar basit bir ihmalkârlık, işlerin ne kadar plansız yapıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandılar.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-17-47-1.jpeg

'GEÇİCİ MÜDAHALELERLE DURUM İDARE EDİLİYOR'

Konuya duyarlı Vatandaşlar ise belediyenin yaptığı çalışmaların yalnızca yüzeysel, günü kurtarma geçici işler olduğunu, asıl sorunu olan altyapı sorunlarının kalıcı olarak çözülmediğini söyledi. Vatandaşlar, "Yol yapılıyor ama en temel altyapı eksiklikleri dikkate alınmıyor. Yağmur yağdığında caddemiz su altında kalıyor, biz de mağdur oluyoruz. Sorunun kökten çözülmesi gerekiyor, ama maalesef geçici müdahalelerle durum idare edilmeye çalışılıyor.”

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-17-47.jpeg

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel