Hava sıcaklıkları ve nemdeki artışın önlem alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Emel Gülümpınar Komutan özellikle 4 yaşından küçükler, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzerindekiler, aşırı kilolular, açık havada çalışanlar, şeker, kalp-damar, karaciğer, böbrek gibi kronik hastalığı olanlar; sürekli tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilacı kullananlarla; alkol ve madde bağımlılarının bu durumdan daha fazla etkileneceğini belirtti.
Gülümpınar Komutan;”Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında dışarı çıkılmamalı, denize girilmemeli ve güneşlenilmemeli, dışarıya açık renkli, hafif bol ve sıkı dokunmuş giysilerle, şapka ve güneş gözlüğü takılarak çıkılmalıdır. Aşırı hareketlilikten kaçınılmalı, sık sık tuzlu ve sıvı gıdalar alınmalıdır. Bebek, çocuk ve engelliler park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalı, araç terk edilirken herkesin çıktığından emin olunmalıdır. Kapalı alanlar iyice havalandırılmalı, güneş gören pencereler için güneşlik kullanılmalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı, bu mümkün değilse; el, ayak, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir. Susuzluk hissi olmasa da her gün en az 2-2.5 litre sıvı tüketilmelidir.” Dedi.
Gülümpınar Komutan;” Beslenmenin de çok önemli olduğunu dile getirerek, kahvaltıda az yağlı peynir, zeytin, taze sebze olmalı kafein içeren içecekler yerine süt, ıhlamur, meyve suyu tercih edilmeli yağlı besinler ve kızartmalardan kaçınılmalı, yemeklerde bitkisel sıvı yağlar kullanılmalıdır. Mide kramplarına neden olabilecek soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir. Ayrıca kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler tüketilmemelidir.” Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.