Avcı'dan Valiliğe Çağrı: “Destek Bekliyoruz”

Avcı'dan Valiliğe Çağrı: “Destek Bekliyoruz”
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Samsun Valiliği'ne yaptığı makine ve ekipman desteği başvurusunun henüz sonuçlanmadığını açıkladı

6-7 Temmuz tarihlerinde sağnak yağış sonrası Ayvacıkta meydana gelen su ve sel baskınları ile birlikte toprak kaymaları sebebiyle, Samsun Valiliği'ne yaptığı makine ve ekipman desteği başvurusunun henüz sonuçlanmadığını açıkladı. Başkan Avcı, "Sayın Valimiz, 1993-1995 yılları arasında Ayvacık İlçesi'nde Kaymakamlık yapmış olup, ilçemizin coğrafi şartlarını yakından tanımaktadır. Devletimizin, fındık hasat mevsimi öncesinde çiftçilerimizin yanında olmaması halinde, bu zor günlerde ne zaman destek olacağını merak ediyoruz" dedi.

Avcı, fındık hasadı öncesinde yeniden yaşanabilecek afetlerin çiftçilerin bahçelerinde büyük zararlara yol açabileceğini belirtti. Ayvacık ilçesinde daha önce birçok kez valilik tarafından diğer kurum ve kuruluşlardan makine desteği sağlandığını hatırlatan Avcı, "Fındığımız milli gelirimiz olup, tek geçim kaynağımızdır. Hasat başlamadan önce böyle bir afetle karşı karşıya kalmamak için, mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Avcı, çiftçilerin bu zor süreçte devlet desteklerinin acilen sağlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

.jpg

11.jpg

22.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir