"Babası TBMM'de diye işe alınamaz"

"Babası TBMM'de diye işe alınamaz"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin kızı Özgül Hilal Destici'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) işe alınması konusunu kesinlikle etik bulmadığını söyledi

TBMM'de işe alındığı ortaya çıkan kızı Özgül Hilal Destici hakkında katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, "TBMM’de 5 binin üzerinde personel var. Hepsi hangi yasa, usul ve kanunla işe girmişse, benim evladım da aynı usulle işe girmiştir," dedi. Ayrıca, "Kızımı daha yüksek maaşlarla başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Ancak evladımın Meclis’te çalışmasını istedim.” ifadelerini kullanmıştı.

"Bu eş, dost kayırmacılığıdır"

Yaşanan Olaylara Samsun siyasetinden tepkiler geldi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Şu an il başkanı olarak konuşuyorum, bir vatandaş olarak söylemem gerekirse, sanki kendi işyeri varmış gibi bir esnaf edasıyla konuşmuş; ben söylediklerinden bunu anlıyorum. Bu bakış açısı bana göre sığ bir bakış açısı. Bu ülkenin halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açık kalması için canını verebileceği en üst düzey kamu kurumu. Dolayısıyla, böyle bir kamu kurumunda istihdam edilecek insanların sadece babası, annesi ya da abisi orada görevli diye işe alınması gibi bir gerekçe olamaz. Sayın Destici'nin kızının, birbirleriyle adil rekabet koşulları içerisinde yarışan birçok aday arasından seçilmiş olması gerekir; çünkü orası bizim en önemli kurumumuz. En nitelikli kadroların çalışması gereken bir yer; bakış açısı bu olmalı. Bu olayı kesinlikle etik bulmuyorum. Bu durumu sadece Destici ile sınırlandırmıyorum; hangi siyasi parti olursa olsun, bu nepotizmdir, yani akraba, eş, dost kayırmacılığıdır; bu yanlıştır. Böyle bir şeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin sayın genel başkanının asla savunmayacağından adım gibi eminim." Şeklinde Konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset