Bafra’da Çeltik Hasadı Şenliklerle Başladı

Bafra’da Çeltik Hasadı Şenliklerle Başladı
Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Emenni Mahallesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çeltik Hasat Şenliği bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Yeni Üretim Teknikleri ve Projeler
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılında "Çeltik Tarımında Yeni Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde 12.600 kilogram çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz.Bu projede damla ve yağmurlama sulama gibi modern yöntemler kullanılarak, çeltik üretiminin verimli hale getirilmesi amaçlıyoruz.2024 yılında da devam eden bu proje ile su kaynaklarının etkin kullanımını sağlayan basınçlı sulama sistemleri yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bakanlık desteğiyle, %65,88 oranında hibe sağlanarak Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde 5000 kilogram çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca, çeltik hasadından sonra 250 dekar alanda brokoli gibi kışlık sebze fideleri verilerek, ikinci ürün olarak sebze üretimi teşvik ediliyor." Diye konuştu

whatsapp-image-2024-09-24-at-19-11-12-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-24-at-19-11-12.jpeg

Etkinlikte Üreticiler Memnun
Bafra’da düzenlenen şenlikte konuşan yetkililer, bölgedeki çeltik üretiminin artarak devam etmesi için desteklerin süreceğini belirtti. Üreticiler ise yeni sulama teknikleriyle daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2024-09-24-at-19-11-13-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-24-at-19-11-13.jpeg

Etkinliğe, Ondokuzmayıs İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Saadet Partisi Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve çok sayıda üretici katıldı.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel