Bafra'nın gastronomisi

Bafra'nın gastronomisi
Samsun'un Bafra ilçesinde Samsun Gastronomi Eylem Planı sorumlu Vali Yardımcısı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen öncülüğünde Gastronomi Turizmi Eylem Planı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra'nın yöresel lezzetleri Bafra nokulu, kaymaklı nokul, Bafra pidesi, manda yoğurdu, manda kaymağı, manda sütünden elde edilen peynir, manda peynirinden yapılan Bafra pidesi, Bafra dondurması, ovada yetişen kışlık ve sebze ürünlerle ilgili bilgi aldı.

"Satışını gerçekleştirmemiz lazım"

Bafra'nın yöresel lezzetlerini tanıtmak istediklerini belirten Ertürkmen, "Her şeyimiz organik, kooperatifleşerek ürünlerin perakende satışını gerçekleştirmemiz lazım. Çalışmalarımız bu yönde olmalıdır. Samsun'umuzu turizm eylem planı kapsamında gastronomi olarak bir yere gelebileceğinin inancındayım." dedi.

Toplantıya Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş ile kurum amirleri, daire müdürleri ile işletmeciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir