"BAKAN BEY UTANMADI, YİNE MÜJDE VERDİ"

"BAKAN BEY UTANMADI, YİNE MÜJDE VERDİ"
İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, “Bakan Bey utanmadı, yine müjde verdi” sözlerinin yanı sıra sürekli söz verilip projeye başlanmayan Samsun-Ankara hızlı treniyle! ilgili çok sert açıklamalarda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde Samsun'a gelmişti. Bakan Uraloğlu, gazetecilerle buluştuğunda bir gazeteci tarafından Samsun-Ankara hızlı tren yolu sorulmuştu. Bakan Uraloğlu da Samsun için 2025'te ihalesinin yapılacağını söylemişti. İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, Bakan'ı sert bir şekilde eleştirerek, "Bakan Bey utanmadı, bir kez daha müjde verdi" dedi.
"ÇOK DEFA BAKAN DEĞİŞTİ"
Birçok bakanın değiştiğini vurgulayan İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, "Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Samsun'a gelmiş ama her zamanki gibi eli boş gelmiş. 2009'dan beri yapılacağı konuşulan, belli aralıklarla ihalesi açıklanan, birkaç yılda bir projesi tamamlanan, neredeyse her yıl tekrar tekrar müjdelenen Samsun-Ankara hızlı tren projesini Bakan Bey utanmadan bir kez daha müjdelemiştir. İyi ihtimalle 2029 ama 2030'da kesin bitiririz demiş. Ne yalan söyleyeyim, çok güldüm. Çok defa bakan değişti, başbakan değişti, şehrin milletvekilleri ve belediye başkanları değişti. Açıklanan hızlı tren projesini hepsi sanki ilk defa ortaya çıkmış gibi tekrar tekrar açıklamaya ve müjdelemeye devam ettiler," diye konuştu.
"TREN YOLUNA BİR ÇİVİ ÇAKMADILAR"
Müjde vermekten tren yoluna bir çivi bile çakmadıklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, "Hızlı tren projesiyle ilgili hükümet yetkililerinin açıklamalarını sıralamaya kalksak, Samsun'dan Ankara'ya yol olurdu. Ama 15 yıldır müjdesini açıklamaktan tren yoluna bir çivi dahi çakmadılar. Sözde projenizi Samsunluların önüne sürekli ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz ama artık ne heyecan kaldı ne de müjdenizi umursayan. İktidarınızın sonuna geldiniz. Bugünlerde artık Samsunlulara sahte müjdeler açıklamayın. Bizler, günü geldiğinde Samsun için nasıl siyaset yapılır hepinize öğreteceğiz," dedi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset