Bakan Uraloğlu'ndan Samsun'a Müjde

Bakan Uraloğlu'ndan Samsun'a Müjde
Bir dizi programları için Samsun'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılında hedeflerinin Samsun'a hızlı tren getirmek olduğunu söyledi.

Samsun'a bir dizi ziyaretler gerçekleştirmeye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılında Samsun'a hızlı tren getirmek için çalışma başlattıklarını ifade ederken, Kırıkkale ve Çorum hızlı tren ihalesinin önümüzdeki aylarda yapılacağını belirtti.

3.jpg

3-001.jpg

"2025 Yılında Samsun-Çorum İhalesi Yapılacak"
Hızlı tren çalışmalarından bahseden Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Biz ülkemizde 2.251 kilometre yüksek hızlı tren ağı tesis ettik. Avrupa'da 6., dünyada ise 8. yüksek hızlı tren işletmecisi ülkeyiz. En son Ankara-Sivas hattını açmıştık. Şimdi hedefimiz, yapım çalışmaları devam eden bazı bölgelerde, özellikle Akdeniz tarafında, hızlı tren projelerini tamamlamak. Şu an ise Kırıkkale'den Samsun'a gelecek olan demiryolu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projelerimizi tamamladık, yatırım programına aldık. İlk etapta dış kredi ile yapılacak projelerden biri olan Kırıkkale-Çorum arasının ihalesini, yetiştirebilirsek önümüzdeki aya, ama mutlaka bu yıl içinde yapacağız. Yaklaşık 115 kilometrelik bu hattın ihalesi sonrasında, yaklaşık 185 kilometrelik Çorum-Samsun hattının ihalesini de 2025 yılında yapmayı planlıyoruz." diye ifade etti.

3-002.jpg

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset