Öğrencilerin, vakıf üniversitelerinde hem profesyonel iş yaşamı hem de akademik kariyer hakkında rehberlik hizmeti aldıklarını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, öğrencilere yüzde 75 oranında burs verdiklerini ve yer aldıkları projeleri desteklediklerini belirtti.
Haziran ayının ikinci yarısından itibaren uygulanmaya başlanan lisans yerleştirme sınavlarına katılan üniversite adaylarına meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulunan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, meslek seçiminin gelecekteki yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini söyledi. Lisans yerleştirme sınavlarında dereceye giren öğrencilerin genellikle vakıf üniversitelerini tercih etmelerini ‘markalaşma’ sürecinin bir sonucu olarak değerlendiren Levent Uysal, uluslar arası partnerler, bilim insanları ve sektörel uzmanlardan oluşan konseylerle öğrencilerin bilgi düzeylerini arttırdıklarını ifade etti. Öğrencilerinin uluslar arası projelerde yer aldıklarına dikkat çeken Uysal,
“Öğrenciler, vakıf üniversitelerinde kişisel gelişimlerini çok hızlı bir şekilde tamamlıyor. Akademik ve profesyonel hayatta ilerlemek isteyen öğrenciler, amaçları doğrultusunda rehberlik hizmeti alıyor. Vakıf üniversiteleri, felsefeleri ile itibariyle başarıyı ödüllendirmelidir. Biz de bu doğrultuda bütün lisans programlarımıza gelen öğrencilere bölümlerin kontenjanları gereğince yüzde 75 burs veriyoruz” dedi.
Öğrencilere verdikleri yüzde 75 bursun yanı sıra yer aldıkları projeleri de desteklediklerini belirten Levent Uysal, “Öğrencilerimizin projelerini destekleyerek onları hayata hazırlıyoruz. Günümüzde üniversiteler yaşam ve network merkezleridir. İş dünyasıyla doğru networku kurgulamamız halinde en büyük bursu almış oluruz” şeklinde konuştu.
“İŞ VE AKADEMİK KARİYER İMKANI ARAŞTIRILMALI”
Adayların, tercih dönemi öncesinde üniversiteleri ziyaret etmelerinin ve bölümler hakkında bilgi sahibi olmalarının önemine vurgu yapan Uysal, güvenlik görevlilerinden rektörlere kadar herkesten fikir almak gerektiğini belirtti. Üniversite adaylarının tercih edecekleri meslekle hayat kalitelerini arttıracaklarını ifade eden Uysal, “Öğrenci adaylarımız, tercih etmek istedikleri bölümlerin sektörlerinde faaliyet gösteren kişilerle konuşmalılar. Verilen emeklerin karşılığını almaları için bu çok önemli. İş ve akademik kariyer imkânlarını araştırılmalıdır” şeklinde konuştu. Yaptıkları bir araştırmaya göre üniversite mezunu bireylerin yüzde 64’ünün, kendi alanlarında çalışmadıkları sonucuna ulaştıklarını ifade eden Levent Uysal, öğrencilerin bölüm tercih ederken kişisel beğenilerini dikkate almaları gerektiğini vurguladı.
“MESLEK SEÇİMİ YAŞAM KALİTESİNİ ETKİLİYOR”
Öğrenci adaylarının mutlulukları ile doğru orantılı meslekler seçmeleri gerektiğini söyleyen Uysal, “İnsanlar işlerini hobilerinden oluşturmuyor ve bölümlere sanal çıktılar sonucunda yerleşiyor. Eğitimlerini aldıkları sektörde çalışmadıkları için işlerine isteyerek gitmiyorlar ve sürekli iş değiştirerek farklı sektörlerde zaman kaybediyorlar. Oysaki hayatta başarılı olmanın ana nedeni sürekliliktir. Arkadaşlarımızın sevdikleri işleri yapmaları gerekiyor. Dışarıda yaşamayı seven biri, muhasebecilik bölümünü tercih ederse, bu ona çok büyük bir mutluluk vermez” ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.