Verimli topraklara sahip Çarşamba İlçesinde birçok tarım faaliyetin yapılmasına olanak sağlanırkenverimli topraklarda yetiştirilen ürünlere ilişkin bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir,"Çarşamba Ovasında Fındık ve Kivi'nin dikimi gün geçtikçe artıyor. Boş alanlarda devamlı Fındık ve Kivi dikiminden dolayı sebze dikim alanları her yıl düşüş yaşanıyor. " dedi
Alanın çoğunda fındık yetiştiriliyor
Çarşamba ilçesinde toplam alanın 566 Bin 264 Dekarolduğunu söyleyen Başkan Muammer Aydemir, "Bu toplam alanın 384 Bin 808'i Sulu alanı, 181 Bin 456'sı ise Kuru alanı oluşturuyor. İlçenin geneline baktığımızda Fındığın fazlaca olduğunu görüyoruz. 470 Dekarlık bir alanda fındık yetiştiriciliği mevcut. Kivide son dönemde artarak devam ediyor" diye konuştu
Meyve yetiştirilen alanlar en az
Diğer ürünlerin alanda ne kadar yetiştirildiği noktasında konuşan Başkan Aydemir, "Fasulye Çeşitlerinden , Barbunya, Taze, Boncuk, Ayşe Kadın. Biber Çeşitlerinden, Dolma, Carli, Kapya, Salçalık, Turşuluk, Üçburun. Domates çeşitleri, Salkım, Sefrahh, Sakalık, Hıyar, Ispanak, Brokoli, Kabak, Karnıbahar, Karpuz, Karpuz, Kavun, Lahana, Marul, Maydanoz, Patlıcan, Pazı, Pırasa, Roka, Sarımsak, Soğan yetiştirilen alanlar 10 Bin 216 Dekarlık bir alandır. Arpa, Ayçiçeği, Buğday, Çeltik, Mısır (Dane, Slaj), Ryegrass( Süt otu), Soya, Şeker Pancarı, Tritikale, Yem Bezelyesi, Yonca, Yulaf 75 Bin 935 Dekarlık bir alanda yer alırken Armut, Ayva, Ceviz, Çilek, Elma, Erik, Kiraz, Kivi, Mantar, Nektarin, Salep, Şeftali, Trabzon Hurması ise 6 Bin 202 Dekarlık bir alanda yetiştiriliyor." ifadesini kullandı
HABER: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.