Belediye meclis üyeleri ile birlikte Çarşamba İletişim Fakültesi ve Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu inşaatları ile Yeşilırmak kıyısında sosyal alanlara çevrilecek olan yerleri gezen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2012 yılında Çarşamba tarihine damgasını vuracak yatırımları hayata geçiriyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisinde kurulan Çarşamba İletişim Fakültesi’ni gezen meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Dündar, “İletişim Fakültesi’ni bin 340 metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa ediyoruz. 12 adet derslik, 28 adet akademik bölüm, 2 adet bilgisayar sınıfı, kütüphane, karanlık oda, montaj odası, kurgu odası, çekim odası, kantin ve çok amaçlı salon yer alıyor. Kaba inşaatında sona geldiğimiz fakülte, 2012 - 2013 öğretim yılında öğrenci almaya başlayacaktır. Hayırseverimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’ya şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.
Çarşamba ilçesine bölgenin en modern stadyumlarından birini inşa ettiklerini kaydeden Başkan Dündar, “Ayvacık yolu üzerinde 40 dönüm alan üzerine 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli olarak inşa ettiğimiz stadyumda, alt yapı, tribünler ve çimlendirme çalışmaları tamamlandı. Diğer çalışmaların devam ettiği stadyumda 9 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları ve kafeteryalar yer alıyor. Çarşambaspor maçlarının dışında diğer spor dallarına da hizmet verecek kapasite ve donanımda inşa edilen stadyumu önümüzdeki ay tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Çarşamba’yı şehir merkezi’nden ikiye ayıran Yeşilırmak üzerinde çok önemli çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Dündar şöyle konuştu: “Sedde ve sahil yolları çalışmalarının devam ettiği Yeşilırmak nehir yatağı üzerinde, gezi ve turizm amaçlı nehir ulaşımı projemiz hayata geçiyor. Şehir Merkezinden Kumköy Santrali’ne doğru 5 - 6 km’lik nehir kıyısı boyunca belediyemize tahsis edilen 500 dönümlük alanlardaki çevre projelerimiz yakın zamanda başlayacak. 1950 -1960 yıllara kadar Yeşilırmak üzerinde Ayvacıktan, Çarşamba Şehir merkezine ve Çarşamba şehir merkezinden Karadeniz’e doğru köylere tekne ve sallarla taşımacılık yapıldığı bilinmektedir. Sonraki yıllarda yeni yolların açılması ve barajların yapılması ile bu uygulama sona ermiştir. Özellikle ilçemizin Kültür turizmine ve sosyoekonomik yaşamına büyük katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi için çalışmalarımıza başladık. Öncelikle Yeşilırmak nehir yatağı içinde nehir ulaşımı için su seviyesini yeniden ayarlayacak düzenlemeler yapacağız. Şehir merkezinden kuzeyde Karadeniz’e, güneyde Çarşamba HES ve Kumköy Santrali’ne kadar olan güzergahta nehir ulaşımı sağlayacak alt yapıyı oluşturacağız.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.