Başkan Yaşar’dan ‘temayül’ açıklaması!

Başkan Yaşar’dan ‘temayül’ açıklaması!
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar, paylaşılmayan temayül yoklamasına ilişkin konuştu. Başkan Yaşar, “Genel Merkez, başkanlığı bırakmamı uygun görmedi.” Yorumunu yaptı

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Yaşar, görevini Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney'e devretmek istediği iddiaları ortaya çıkmıştı. Söylemler üzerine Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı’nda temayül yoklaması yapılırken temayül yoklamasının sonuçları kamuoyuna duyurulmamıştı. Konuyla ilgili Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar, "Genel Merkez benim başkanlığımı bırakmamı uygun görmedi." dedi.

“Güney’e bırakmak istedim ama…”
Temayül yoklamasının neden kamuoyu ile paylaşılmadığını açıklayan Başkan İbrahim Yaşar, "Samsun İl Başkanlığı görevini bir yıldır yürütmekteyim. Genel merkezimize bir teklifte bulundum. Dedim ki, biz burada büyüdük. Artık güçlü figürler lazım. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Adem Güney, bizimle beraber çok güzel çalışmalar yürüttü. Onunla birlikte yürümeyi hedefledik ama tabii o da dedi ki son yapılan durumlarda genel merkezin bazı dengeleri gözetmesi gerekiyor. Biz onların neden, ne şekilde yaptıklarını sorgulamayız. Beni de başarılı olarak gördükleri için ben de bir fedakârlık yapmak istedim ve görevimi Adem Güney'e bırakmak istedim ama Genel Merkez bunu uygun görmedi. Beni başarılı gördükleri için devam etmemi istediler. Adem Başkan, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak bizimle beraber çok güzel çalışmalar yürüttü. Onunla birlikte yürümeyi hedefledik ama tabii o da dedi ki son yapılan durumlarda genel merkezin bazı dengeleri gözetmesi gerekiyor. Biz onların neden, ne şekilde yaptıklarını sorgulamayız. Beni başarılı gördükleri için ben de bir fedakârlık yapmak istedim ve görevimi Adem Güney'e bırakmak istedim ama Genel Merkez bunu uygun görmedi. Beni başarılı gördükleri için devam etmemi istediler. Adem Başkan, bize destek olmaya devam edecek; ona daha farklı görevler verilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset