Gündüz kendisini ziyaret eden muhtarlara iade-i ziyaret sözü veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, jet hızıyla sözünü tuttu. Köylerde yapılan beton yol çalışmaları için Başkan Yılmaz'a teşekkür eden muhtarlar ve mahalle sakinleri, yıllardır görmedikleri yatırımın Büyükşehir ile köylerine geldiğini söylediler.
Diğer köylerde de devam eden beton yol çalışmalarının sonuçlandırılacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Köylerimizde artık yolu konuşmamalıyız. Geçime yönelmeliyiz. Köyleri ziyaretimde bir bakıyorum herkes göç etmiş gitmiş. Rençperlik bitmiş. Rençperlik ve köy ekonomilerini yeniden canlandırmalıyız. Çocuklarımızın gurbete gitmek yerine köylerinde geçimlerini sağlayabilmeliyiz. Artık yolu değil de geçimi konuşmalıyız. Aksi takdirde köylerimizde insan kalmayacak” diye konuştu.
“Artık önce geçim ve köy ekonomisi demeliyiz”
Başkan Yılmaz şunları kaydetti: "Yol, su, kanalizasyon gibi birçok sorunu köylerimizde zaten tüm hızıyla yapıyoruz ve çalışma tempomuzu da asla düşürmüyoruz. Ama köy ziyaretlerimde herkes öncelikle yol diyor. Ben de diyorum ki yolu zaten yapıyoruz ama geçime de yönelmeliyiz. Çünkü geçim olmadan yapılan yolun da bir değeri olmuyor. Köylerimizdeki rençperliğin gelişmesi meselesine daha çok kafa yoruyorum. Tarımın, hayvancılığın, arıcılığın, meyveciliğin, sebzeciliğin neden para etmez hale geldiğini sorgulamalıyız. Pazar problemimi var, gübre girdisi mi pahalı, sulama sorunları mı var, bu meselelerle ilgili fikir üretmeliyiz. Eski siyasi alışkanlıklarımızı sürdürmemeli, bu konuda da kendimizi sorumlu hissetmeli ve düşünmeliyiz. Eksiklikleri artık düşünmeyin. Bu bizim işimiz. Bunları konuşulmaz hale getireceğiz. Ama rençperliğin geliştirilmesi benim için daha önemli.”
Başkan Yılmaz: “Köylerde artık yolu değil geçimi konuşmalıyız”
Yayınlanma:
Güncelleme:
Çarşamba Aşağı Musalla ve Ağca Güney Mahallelerini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Köylerde artık yolu değil geçimi konuşmalıyız. Rençperliği yeniden canlandırıp çocuklarımızın gurbete gitmek yerine köylerinde geçimler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.