BAŞKAN YILMAZ’DAN STK’LARA SİTEM

BAŞKAN YILMAZ’DAN STK’LARA SİTEM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz," Biz şehrimize yeni bir kimlik oluşturma gayretindeyiz ancak mücadele ederken bu şehirde Sivil Toplum Kuruluşu adı altında en küçük bir destek alamıyoruz" dedi

SAATHANE'DE SONRA SIRA BEDESTAN'DA

Samsun'un konuşulduğu 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu'nda Samsun Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Uğur Dede'nin Bedestan Çarşısı'na estetik bir dokunuş yapılması ve tarihi çarşının gün yüzüne çıkarılması talebi sonrasında Başkan Yılmaz müjdeyi verdi. Saathane'nin ardından sıranın Bedestan Çarşısı'na geleceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bedestan'da dönüşüm yapmak çok zor bir iş değil. Ancak önceliğimiz Saathane. Çünkü Saathane şehir merkezinin ilk kurulduğu yer. Şehirler ilk defa kurucusu tarafından bir medresenin, hanın, hamamın, caminin kurulmasıyla başlayan ve sonra da etrafı ışınsal olarak gelişerek büyüyen dokulardır. Osmanlı şehirlerinin tümü böyledir. Saathane'de Samsun'un ışınsal olarak büyüdüğü bir merkezdir. Saathane'nin ardından Bedesten Çarşımıza da sıra gelecek." dedi.

"KARŞI DURULAN PROJELER BUGÜN ŞEHRİMİZİN PRESTİJ PROJELERİ"

Şehirlerde mücadele ederken STK'lardan destek alamadıklarını ve bunun en acı örneğini ilk Belediye Başkanı olduğu ve şimdiki Anneler Parkı'nı yaparken yaşadıklarını anlatan Başkan Yılmaz, "En büyük dirençle Anneler Parkı yaptığımız Modern Pazarı'nın orada karşılaştım. Hiç unutmuyorum. O zaman da yeni belediye başkanı olduğum için hep merak ettim acaba kimler bana yardım edecek ve elini taşın altına koyacak diye etrafıma baktım ve bir Allah'ın kulunu bulamadım. Oraları pazarcılık yapmaktan çıkarıp sabit dükkana döndürmüş kişiler vardı. Akşamları hiç bir aile Allah şahittir ki o Modern Pazarı'nın içerisinden geçip gidemiyordu. Çünkü bütün alkolikler bütün serseriler orada idi. İlk işim o pazarı kapatmak oldu. Raylıyı yapmaya kalktık biz içindeyken içerisine çürük yumurta attılar. Biz o gün dik durup kararlılık göstermemiş olsaydık Samsun'umuz bir adım bile ileri gidemezdi. Şimdi karşı durulan ne kadar proje varsa şehrimizin prestijini artıran olgular oldu. Biz şehrimize yeni bir kimlik oluşturma gayretindeyiz ancak mücadele ederken bu şehirde Sivil Toplum Kuruluşu adı altında en küçük bir destek alamıyoruz. İnanın şehir için verdiğimiz mücadelelerde haksız ithamlarla karşı çıkmalar zorumuza gidiyor. Belki her yaptığımız şey doğru olmayabilir ama iz bırakabilmek mücadele gerektirir. İz bırakmak için mücadele edenlere de bir yurttaşlık görevi olarak herkesin yardımcı olması gerekir. " diye konuştu.

Uğur Dede ise, Samsun Kültür ve Sanat Derneği olarak Saathane'de yapılan dönüşüme destek verdiklerini ve bu desteklerini de her platformda dile getireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir