Başkanlar İddiayı Yalanladı

Başkanlar İddiayı Yalanladı
Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre,Saadet, Gelecek ve Deva partilerinin birleşip başına Genel Başkan olarak Abdullah Gül'ün geçeceği iddia edildi.Biz de Haber Expres Gazetesi olarak Çarşamba İlçe Başkanı Seven’e ve İlçe Başkanı Öztürk'e sorduk

“Haber Tamamen Yalandan İbaret”

Haberin hiçbir inandırıcılığı olmadığını vurgulayan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Baktığımız zaman, üzerinde durulacak çok fazla önemli bir konu değil bizim çerçevemizden. Bir internet sitesinde çıkan habere göre, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi birleşip başına da Abdullah Gül geçecek diye saçma sapan bir haber gördüm. Bu haber tamamen yalan. Böyle bir şey olması imkansız. Çünkü Abdullah Gül, netice itibariyle bu memlekette Cumhurbaşkanlığı yapmış bir isimdir. Devletimize faydalı hizmetleri dokunmuştur. Mutlaka artıları vardır, eksileri vardır. Biz, Cumhurbaşkanlığı makamındaki hizmetlerinden dolayı kendisini çok da irdeleyecek durumda değiliz. Ama bu bir iddia. Abdullah Gül, 1999 Fazilet Partisi kongresinde Genel Başkanlığa aday olmuş ve kaybetmiştir. AK Parti'nin doğuşu, yenilikçi hareketin başlayışı o süreçle başlamış ve devam etmiştir. 2002'lerde AK Parti kurulmuş. Mevcut Cumhurbaşkanının o süreçteki siyasi yasaklılığından dolayı başbakanlık yapmış, Irak meselesi gibi mühim bir meselede başbakanlık yapmış bir figürdür. Yani netice itibariyle biz, Milli Görüş gömleğini çıkarttık diyen yenilikçi kanadın önde gelen ismidir. Dolayısıyla, bunların gidişi Milli Görüş’e, Saadet Partisi’ne sıkıntılar vermiştir. Milli Görüş camiasını bölmüştür. Dolayısıyla Saadet Partisi ile alakalı bu tür yalan, dezenformasyon içeren haberlere itibar etmeyin. Milli Görüş gömleğini çıkartanlar, Saadet Partisi’ne gelip genel başkan olamaz; öyle bir dünya yok.” dedi.

“Kongre Sürecinde Bu Tür Haberler Çıkar”

Kongre sürecine zarar vermek istediklerinin altını çizen Başkan İbrahim Seven, “Saadet Partisi olağanüstü bir kongreye gidiyor. Milli Görüş hareketi kurulduğundan günümüze kadar hep milletimizin yanında olmuştur. Sandıktan çıkmasa da hep gündemde kalmayı başarmıştır. Hep ön planda tutulur, görüşülür, konuşulur. Fikirleri, iddiaları, hizmetleri hep konuşulur. Dolayısıyla kongre sürecinde böyle tutarsız iddialar ortaya atılabilir. Saadet Partisi'nin kendi işleyişi içinde kendi prensipleri vardır, kendi doğrularını haktan alan doğruları vardır. Bu doğruların etrafında siyasetini

yapar. Kongre sürecinde bu tip yakıştırmalar olabilir; hiç önemli değil, biz kendi yolumuza bakacağız.” şeklinde konuştu.

Seven Kongreye Davet Etti

Olağanüstü kongreye tüm halkı davet ettiğini belirten Seven, “30 Haziran’da yapacağımız büyük kongrede genç, dinamik adaylarımız var. Bu kongremiz bir şölen havasında olacak. Yeni bir dönem, yeni bir sürece giriyoruz. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı yanımızda olmaya davet ediyorum.” dedi.

“Gül’ün Başında Olduğu Bir Yerde Deva Partisi Yer Almaz”

Abdullah Gül’ün başında olduğu bir yerde yer almayacaklarını vurgulayan Deva Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Feridun Öztürk, “Ben bu sabah genel merkez ile görüştüm. Parti yetkililerimiz şu anda öyle bir şeyin mümkün olmadığını, bu haberin hayal mahsulü olduğunu söyledi. Partimizin grup kurma çabaları sonuç vermek üzere. Yani bizim mecliste ayrı bir grubumuz olacak. Abdullah Gül’ün başında olduğu bir parti kurulur mu kurulmaz mı bilemem ama Deva Partisi, Abdullah Gül’ün başında olduğu bir yerde yer almaz. Partimizin de böyle bir çalışması yok.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset