Samsun-Ankara otoyolunun parçalarından biri olacak “Batı Çevre Yolu Projesi” ile ilgili yoğun emek ve mesai harcadıklarını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın proje hazırlıklarını tamamladığını açıklayan Başkan Yılmaz, 14 kilometrelik yolla ilgili en büyük engelin koridoru boşaltmaya yönelik kamulaştırmalar olduğunu kaydetti.
Samsun-Sinop arası ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak ve kolaylaştıracak Batı Çevre Yolu Projesi ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin 2019 yılına kadar bitirilmesi için kamulaştırma sorunun çözmeye yönelik yoğun emek ve mesai sarf ettiklerini belirtti. İçinde viyadük ve tünellerin olacağı 14 kilometrelik çevre yolunun Samsun-Ankara otoyolunun bir parçası olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bir konuyu çok önemsiyoruz. Bu Batı Çevre Yolu Projesi ile ilgili bir süreci yürütüyoruz. Batı Çevre Yolu yani Ada Köprüsü veya ada petrolün oralardan girip üniversiteyi arkadan geçip Çatalçam Polis Okulu'na bağlanan otoyol standardında olan bir yoldur. Eğer Samsun-Ankara otoyolu inşa edilirse Adana veya Bolu'daki gibi doğu çıkışı batı çıkışı gibi otoyol parçalarından birisi bu olacak. Bir diğeri de doğu tarafında olacak. Doğu tarafa yapılan yolla ilgili konunun Samsun-Ankara otoyolu kapsamında düşünüleceğini tahmin ediyoruz. Samsun-Ankara otoyolunun Ankara-Delici veya Ankara-Elmadağ geçişi arasıyla ilgili proje bitti. Şuan bakanlık ihale hazırlıkları içerisinde olup Yap-İşlet-Devret sistemiyle yapılıp yapılamayacağını tartışıyor" bilgisini verdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Batı Çevre Yolu Projesi ile ilgili yaptığı öneriyi kamuoyu ile paylaşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bakanlığımızın yetkilileri, güzergah üzerindeki kamulaştırma sorunlarını çözmemiz halinde burayı otoyol bitimini beklemedin ihale edebileceklerini söyledi. Kamulaştırma meselesini çözün demek, uygulama imar planı yapın, bu koridoru boşaltın demektir. Bu koridor da 40 metre genişliğindeki bir koridordur. Bu koridoru uygulamalarla boşaltmak da çok kolay bir iş değil. Tecrübe ve üzerinde yoğun emek vermek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuyla ilgili yoğun mesai harcıyoruz. Bu konu kafamızda kasap çengeli gibi takılı duruyor. Her gün düşünüp 'Acaba bir yerini açığa çıkarabilir miyiz?' diye kendimizi yoruyoruz. Size kamulaştırma masrafı yaptırmayacağız dersek proje hazır. Hemen ilana çıkabiliyorlar. Bakanlığımız bize böyle bir kolaylık sunuyor. Ancak bu kamulaştırma sorununu biran önce çözmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.