Batı’nın açıklamaları dikkat çekti!

Batı’nın açıklamaları dikkat çekti!
Ondokuz mayıs Üniversitesi (OMÜ ) Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Prof. Dr. Murat Batı yaptığı açıklama ile dikkatleri çekti.

Prof. Dr. Murat Batı, “Resmi Gazete'de yer alan 8958 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tütün ürünleri üzerindeki oransal ÖTV düşürülüp maktu ÖTV arttırıldı. Bu hamleyle oransal ÖTV %57’den %53,5’e indirildiğinden mali çarpan düşecek ve tütündeki maliyet artışları bu ürünlerin satış fiyatına daha az yansıyacak.” açıklaması ile adeta ekonomistlere ve ülkede ki üreticilerin arasında haftalardır tütün üreticileri arasında da büyük sıkıntı haline gelen ve Resmi gazetede de yayınlanan “tütün içeren sigaralar ve esfiye ve çiğnemeye mahsus tütün” adı altında ki Resmi gazete ekini yayınladı.

Batı’nın bu açıklaması ile gözler ülkede tütün, çay gibi diğer ürünlere yansımasının hem üretici hem tüketicilere nasıl bir yansıması olabileceği beklentisi ile siyasi sıkıntıların doruğa çıktığı bu günlerde gündemi değiştirerek hükümeti rahatlatıp rahatlatmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber