2008 yılında Samsun Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı bir ziyarette, hocası Rafiye Kalaycıoğlu’nun teklifiyle tamamen tesadüfen badminton sporuna başlayan bedensel engelli milli sporcu Aslan Şahin, başarı dolu kariyerini Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesinde gazetemize anlattı. Türkiye’yi hem Avrupa ülkelerinde hem de Güney Kore’de temsil eden Şahin, spor sayesinde hayatında çok güzel değişiklikler olduğunu belirtti. Spora başladığı günden bu yana kazandığı ulusal ve uluslararası deneyimlerle, elde ettiği derecelerle engellilere ilham veren bir kariyere imza attı. Unutamadığı ve en çok mutlu olduğu anının, Güney Kore'ye gittiğinde göğsünde Türk bayrağını gören insanların ona sarılması olduğunu dile getiren Şahin, yaş itibarıyla artık spor kariyerinde jübile vaktininde geldiğini ifade etti.
"Spora tamamen tesadüfen başladım"
Spor Kariyerine 2008 yılında tesadüfen hocasının teklifiyle başlayan Milli sporcu Aslan Şahin, "55 yaşındayım. Bedensel engelli badminton tekerlekli sandalye branşında spor yapıyorum. Spora tamamen tesadüfen başladım. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne gittiğimizde, işimizi bitirip çıkarken arkamızdan bir kadın seslendi. Kendisi şu an benim hocam olan Rafiye Kalaycıoğlu. Bana "Sizinle badminton yapmak istiyorum," dedi. O zamanlar badmintonun "B" harfini bile bilmiyordum. Yıl 2008’di. O zamandan beri başladık ve bu zamana kadar aynı hocamızla devam ediyorum." dedi.
"Engellinin spor yapması çok ayrı bir dünya"
Spor Kariyeri sayesinde birçok başarıya imza atan Sporcu Aslan Şahin, "Hayatımda spor sayesinde çok güzel değişiklikler oldu. Güney Kore'ye gitmek nasip oldu. Aklımın ucundan geçmezdi oralara gitmek. Çok farklı bir yere, dünyaya gidiyorsunuz. Sevinç ve mutluluk duyuyorum. Yurt dışına gittim; İspanya'ya iki defa, Almanya, İrlanda, İngiltere ve Güney Kore'ye gittim. Birçok uluslararası turnuvaya katıldım. Türkiye’nin birçok ilini bu sporla birlikte gezdim. Engellinin spor yapması çok ayrı bir dünya." Diye konuştu
"Toplamda 100’e yakın madalyam var"
8 Türkiye şampiyonluğunun yanında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüklerininde olduğunu belirten Şahin, "Özel ve yarı özel turnuvalarda 6 tane derecem var, 8 Türkiye şampiyonluğumun yanında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüklerim de var. Toplamda 100’e yakın madalyam var. Engelli bir sporcuyum ama hiçbir zorluk yaşamadım. 2008 yılında başladım, yıl 2024 ve önümüzdeki ay turnuvam var. Hiçbir zaman bu turnuvalarda yanıma refakatçi almadım. Bazen tek başıma gittim, hiçbir zorluğu yok; yeter ki iste." ifadelerini kullandı.
"Güney Kore'de çok gururlanmıştım, hiç unutamıyorum"
Güney Kore'deki anılarını unutamayan Bedensel Engelli Milli Sporcu Aslan Şahin, "Spor kariyerimde en çok mutlu olduğum bir an var, onu unutamıyorum: Güney Kore'ye gittiğimizde Türk bayrağını gördüklerinde insanlar bana sarıldı ve "Türk geldi" dediler. O zaman çok gururlanmıştım, hiç unutamıyorum. Unutamadığım anlardan bir diğeri de Güney Kore’deki şehitliğimizi ziyaret ettiğimizde gördüğüm o manzara. Çok farklıydı." Sözlerini aktardı.
"yaş itibarıyla artık jübile vakti geldi"
Gençlere ve Engelli bireylere tavsiyelerde bulunan Aslan Şahin, "Gelecekteki hedefim, artık jübile vakti geldi. Önümüzdeki ay turnuva var, o turnuvayı da bitirip jübile yapmayı düşünüyorum, yaş itibarıyla. Gençlerimizi spora yönlendirmemiz lazım. Gençlerimiz kötü yollara düşmesin, gidip spor salonunda antrenman yapsınlar. Hem vücut sağlığı hem de beden açısından iyi olur. Ayrıca gelecekte kariyerli bir sporcu olmak çok güzel bir şey. Her engellinin yapabileceği mutlaka bir spor var. Sedye üzerinde yatıyorsa bile onun yapabileceği bir spor vardır. Engelli arkadaşlarımın kendilerini dışarıya çıkarıp mutlaka spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Önemli olan istek." Dedi.
Kaynak:Emine Temiz Yılmaz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.