Samsun'un İlkadım ilçesinde tavukçuluk yapan Esnaf Hayriye Kefeli, yılbaşı haftasına girmekle birlikte kaz, hindi ve tavuk satışlarındaki yoğunluğun beklenenden bir hafta önce başladığını belirtti.
HAREKETLİLİK BAŞLADI
Tavukçu esnafı Hayriye Kefeli, "Yılbaşı haftasına girdik, sezon olarak da beklediğimiz bir dönemdeyiz. Biz, tavukçu esnafı olarak tavuğun haricinde kaz ve hindi satışlarında da yoğunluk bekliyoruz. Geçen haftadan itibaren bir hareketlilik başladı. İşlerimiz ve satışlarımız bizleri memnun ediyor, yılı daha güzel bir şekilde tamamlamak istiyoruz." Dedi.
KAZIN KİLOSU 500 LİRA
İşlerin beklenenden erken başladığını vurgulayan esnaf, "Beklenen yoğunluk var. Zaten bu hafta yoğunluk bekliyorduk, ancak işlerimiz geçen haftadan, hatta geçen ayın ortalarından itibaren başladı. Samsun’un meşhur Ladik kazını müşterilerimiz sabırsızlıkla bekliyor. Kilosu 500 lira civarında. Yeni yılda tirit sofralarda yerini alacak. Tabii birçok müşterimiz hindiyi de, köy tavuğunu da tercih ediyor." Diye konuştu.
TRİT SOFRALARDA YERİNİ ALACAK
Esnaf, "Tirit sadece kazdan yapılıyor gibi düşünülmemeli, normal tavuktan da yapılabilir. Ancak daha yağsız bir seçenek isteyenler köy tavuğunu tercih ediyor. Hindiye yönelen müşterilerimiz de var, bu tamamen tercihe bağlı." İfadelerini kullandı.
Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.