Bio Santral KAPANIYOR MU!?

Bio Santral KAPANIYOR MU!?
2019 yılında büyük tartışmalarla kurularak hizmet vermeye başlayan Biyokütle Enerji Santrali’nin, bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle yer altı sularına erişim ve hammadde sıkıntısı yaşadığı ve bu nedenle personel çıkartmaya bağladığı iddia ediliyor

Samsun ili Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesinde büyük tartışmalar arasında yapımı tamamlanarak 2019 yılında hizmete açılan Biyokütle Enerji Santrali’nin sıkıntılı günler yaşadığı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre; santralde kullanılan yer altı sularının bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle daha aşağı seviyeye düşmesi ve hammadde sıkıntısı yaşandığı iddia edilirken, santralin zorlu bir süreç içerisine girdiği bu nedenle de personel çıkartmaya başladıkları gelen bilgiler arasında yer almaya başladı.

Bio Enerji Santralinde kurulum aşamasında açıklandığı üzere; hammadde olarak bahçe atığı olan ve kereste sektöründe değerlendirilemeyen ağaç kökleri (çam, kızılağaç, kavak vb.), ince dallar, kesim ve budama artıkları, fındıkkabuğu, fındık zürufu, pirinç çeltik kavuzu, hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan çeltik sapı, mısır sapı vb. malzemeler yakılacağı açıklanmıştı. Ancak son olarak santral bölgesi Karadeniz bölgesinde yaşanan kuraklıktan kaynaklı hammadde sorunu ve yer altı sularının aşırı düşmesi nedeni ile santralde küçülmeye gidilmeye başlandığı iddiası gündeme düştü. Santralin Çarşamba Ovasının ortasına yapıldığı gerekçesiyle sık sık eleştirilmiş ve halen hakkında kapatma davası sürmekte olduğu iddiası bulunan santralde personel çıkartmaya başlandığı ve bazı personellere tazminat ödenmeden çıkartılmaya çalışdığı iddiaları nedeni ile yeniden gündeme geleceği iddia ediliyor. Bu arada özellikle yer altı sularının çekilmesi ve yakacak ihtiyacı ayrıca personel çıkartma işlemleri nedeni ile santralin önümüzde ki günlerde kapanabileceği de iddia ediliyor.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir