Boğulmalara Karşı Ekipler Teyakkuzda

Boğulmalara Karşı Ekipler Teyakkuzda
Samsun Büyükşehir Belediyesi Can Kurtaran Ekipleri, Karadeniz'de sık sık görülen rip akıntılarına karşı vatandaşların can güvenliğini sağlamak üzere sürekli teyakkuzda.

Karadeniz sahillerinde yaygın olan bu çekici akıntılar, deniz dip yapısının kum tepeceği-yarık-kum tepeceği şeklinde olduğu bölgelerde oluşan ve sığ sudan derin suya hareket eden oldukça kuvvetli akıntılar olduğu biliniyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Afrika sıcaklarından bunalan Samsun'daki vatandaşlar, serinlemek için Atakum sahillerine akın ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Can Kurtaran Ekipleri, sahile gelen vatandaşları uyararak fiili ve sözlü bir şekilde can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

"Panik yapmamak önemli"

Boğulma Vakalarına Karşı Vatandaşın Can Güvenliğini Sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Can Kurtaran Ekipleri Arda Türkel ve Sezai Uyar, "Panik yapmamak önemli; çekici akıntının bir süre sonra sona ereceği unutulmamalıdır. Akıntıya kapılanlar, acele etmeden sahile paralel olarak akıntının olmadığı bir bölgeye doğru yüzmeye çalışmalıdır. Ancak, yüzemeyecek kadar yorgun hissediyorlarsa suyun üzerinde kalmaya çalışarak yardım istemelidirler. Biz zaten sahilde sürekli gözetim yapıyoruz ve olumsuz bir durum oluştuğunda hemen müdahale ediyoruz. Şu ana kadar bölgemizde tehlike arz edecek bir vaka yaşanmadı. Vatandaşlar genellikle çocuklarıyla geliyor, kulaklıklarını takıyor ve o sırada çocuklar denizde boğulma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Kendini yüzücü sanıp denize girenleri de boğulmaktan kurtardığımız oldu. Özellikle çevre illerden gelen, denize alışık olmayan insanlar bilinçsizce hareket ederek boğulma riskiyle karşılaşıyor. Valilik açıklamalarını takip etmeleri ve yasak olduğu zamanlarda denize girmemeleri önemlidir. Uygun olmayan zamanlarda Uzak yerlerden gelenler, "Biz çok uzaklardan geldik, denize girmeden nasıl döneriz?" diyorlar ama biz izin vermiyoruz; yine de girmeye çalışıyorlar. Karadeniz genellikle çukurlu bir deniz; yüzme bilmeyenler bu çukurlara bastığında panik yapıyor. Can kurtaranların bulunduğu yerlerde denize girmek, vatandaşlarımızın güvenliği açısından daha uygun olur." İfadelerini kullandılar

.jpg

1.jpg

2.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir