MHP’de kongre süreci mahkemelik olurken son olarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultayı için yapılan başvuruya ilişkin işlemlere başladı. Davanın hazırlık tutanağı ve dava dilekçesi MHP’ye ulaştırdı. Parti’nin 15 gün içerisinde cevap vermesi gerekirken MHP İl Başkanı Ömer Süslü ise davacı olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Başkan Süslü, “16 İl Başkanı ile birlikte mahkemeye başvurduk. Mahkemeye verdiğimiz 16 il başkanından biri olmaktan gurur duyuyorum. Türk Milletinin kurtuluşu için üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonrası Türk milleti adına karar verecek olan Yüce Türk mahkemelerinindir. Gönül isterdi ki kongreyi genel merkezimiz toplasın ve hiç süreç mahkemelere düşmesin. Fakat istediğimiz gibi olmadı ve genel merkezimiz bizlere mahkeme kapılarını gösterdi ve hakkınızı mahkeme kapılarında arayın dedi. Böyle olsun istemezdik. Bizlerde hiç arzu etmememize rağmen Türk milletinin geleceği adına partimizde bir değişimin yaşanması gerekliliğine olan inancımızla bir duruş ve tavır göstererek davacı olduk. Burada tüm davacı olan il başkanlarımız yıllardır bizlere öğretilen önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesine bağlı kalarak hareket etmiştir, hiçbir şahsi çıkar ve menfaat beklememektedirler. Bu kıymetli il başkanlarımla birlikte hareket etmekten ve birlikte bir duruş ortaya koyabilme iradesini gösterdiğimiz için de gurur duyuyorum” diye kaydetti.
Genel Merkez ise olağan üstü kongre yerine mahkeme sürecinde temyiz hakkını da kullanarak süreci Ekim ayına kadar uzatarak Ekim ayında İlçe Kongrelerine başlayacağı kaydediliyor. Mahkemeden kongre yapılması yönünde karar çıkmadığı taktirde Genel Merkezin değişim isteğiyle imza veren ilçe ve il başkanlarını da görevden alınacağı konuşuluyor. Görevden alınmakla ilgili İl Başkanı Süslü, MHP’de her zaman her kademede görev yapacağını kaydederek, “Görevden alınmalar geçmişte de yaşandı. Fakat Genel Merkez görevden alsa dahi yapılacak kongrede İl Başkanı olarak tekrar aday olursam tekrardan kazanacağım inancındayım. MHP’nin eski gücünü toplayarak iktidar olmasını istiyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yeni jenerasyonun önünü açarak onlara ağabeylik yapması daha uygun olacaktır. Tabandan tavana kadar gelen değişim talebine kayıtsız kalmadan bu değişikliğin sağlanması hem MHP hem de Türkiye adına hayırlı olacaktır” diye belirtti.
Tüzük değişikliği için imzaları kabul etmeyen MHP Genel Merkezine Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultayı için yapılan başvuruya ilişkin işlemlere başladı. Davanın hazırlık tutanağı ve dava dilekçesi MHP’ye ulaştı. Partinin gönderilen hazırlık tutanağı ve dava dilekçesine 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyor. MHP’de olağanüstü kongre için imza toplayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın avukatları, genel merkeze teslim ettikleri ve 543 delegenin imzasının bulunduğu dilekçeye 20 gündür cevap verilmemesi üzerine, 5 Şubat’ta sulh hukuk mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, dava ile ilgili olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan güncel delege listesinin onaylı suretini ve çağrı heyeti olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin, partiye üye olup olmadığını sordu. Ankara 17. Noterliği’nden kongreye ilişkin talepnameleri isteyen mahkeme, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ndan da en son yapılan MHP kongresi üst kurul delege listesini istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.