BU HAYVAN KİM’İN!?

Samsun Çarşamba İlçesi Güzpınar Mahalle Mezarlığı'nda çekilen görüntüler görenlerin içini acıttı . Diriye saygısı olmayanlardan geçtik ölüsüne saygısızların bu yaptığı hiç bir kitaba sığmaz dedirtti.

Mezarlıkta otlatılan Büyükbaş hayvanlar mezarlıklarda özellikle mezar üzerine çıkarak mezarda ki gül, çiçek ve yabani otlarla beslenirken, aynı zamanda da alçakta kalan mezarların üzerine pislemeleri dikkatlerden kaçmadı

‘MEZAR TAŞLARINA ZARAR VERİYORLAR’

Samsun’un Çarşamba İlçesi Güzpınar mahalle sakinleri mezarlıklarının adeta duyarsız kişi veya kişilerce büyükbaş hayvanların istilasına uğratılmasına tepkili. Mezarlıkta serbestçe dolaşan hayvanlar, mezarların üzerindeki yabani ot ve çiçeklerle beslenirken, bazı mezarların üzerine de pisledikleri dikkatlerden kaçmıyor. Güzpınar mezarı içindeki hayvanların oluşturduğu görüntüler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mezarlıkta başı boş bırakılan ve dolaşan hayvanlar, birçok mezar ve mezar taşlarına zarar verirken, bu duruma tepkisiz kalamayan duyarlı vatandaşlar tarafından mezarlıktan çıkartıldı. Başıboş hayvanlar, kısa bir süre sonra yeniden mezarlık içinde bulunması mahalle sakinleri ile duyarlı vatandaşlar hayvanların biri veya birileri tarafından kasıtlı olarak mezarlığa bırakıldığı şeklinde yorumlanıyor.

5.jpg‘KASITLI OLARAK BIRAKILIYOR’

Mezarlığın kapısının kilitli olmasına ve etrafını çevreleyen beton duvarlarının yapılmasına rağmen, bilinmeyen kişiler tarafından kapının açılarak hayvanların içeriye bırakılan hayvanların kime ait olduğu henüz belirlenemedi. Mahalle sakinleri bu sorumsuz davranışın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. Mezarlığın manevi değer taşıdığını ve bu tür olayların mezarlığın kutsallığına zarar verdiğini dile getiren Mahalle Sakinleri; “Mezarlarımızı ziyaret ettiğimizde böyle bir manzarayla karşılaşmak hepimizi derinden üzüyor. Bu durumun bir an önce son bulmasını istiyoruz," diyerek tepkilerini dile getirdiler.

hayvan.jpg

6-001.jpg

‘DİRİYE SAYGINIZ YOK, ÖLÜYE SAYGINIZ OLSUN’

Mahalle sakinlerinden Murat Aksoy; “Kapıları kilitli olan mezarlığın birileri tarafından kapıları açılarak içeriye büyükbaş hayvanları otlanması için salıyorlar. Mezarların üzerinde hayvanlar var. Bu hayvanları özellikle birileri buraya salıyor. Hayvanlar mezarlara da zarar veriyor. Bu mezarlığın beton duvarları kapıları yapıldı. Kapılar biri yada birileri tarafından özellikle açılıyor ve hayvanlar mezarlığın içine atılıyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Eğer herhangi bir çözüm bulunamazsa ben hayvanların küpe numaralarını alıp, hayvanları da bağlayacağım. Yazıktır günahtır. Diriye saygınız yok ölüye saygınız olsun. Hayvanlar mezarların üzerinde ki otları yiyor. Bunlar büyük ihtimal üst tarafın hayvanları” diyerek tepkisin dile getirdi

2.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel