BU KARALAMALAR SAMSUN'A YAKIŞMIYOR

BU KARALAMALAR SAMSUN'A YAKIŞMIYOR
İlkadım ilçesi Büyük Cami önündeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait alt geçitteki engelli rampasının duvarlarına kim tarafından yapıldığı bilinmeyen sprey boya ve çeşitli araçlarla yapılan çirkin karalamalar, vatandaşlara "çok yazık" dedirtti.

Samsun'un İlkadım ilçesi Büyük Cami önünde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt geçit, her gün tramvaya ve toplu taşımaya ulaşmak isteyen öğrencilerin, çalışanların ve emeklilerin geçiş güzergahı olmaya devam ediyor. Ancak vatandaşların gözünden kaçmayan ve şehre yakışmayan, kim tarafından yapıldığı bilinmeyen engelli rampasındaki sprey boya karalamaları, geçenlerin tepkisini topluyor. Konuya ilişkin bazı vatandaşlar, her sabah buradan geçtiklerini, duvarlardaki yazıların görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek "Yazık" dediler ve bu yazıların temizlenip yerine Samsun'a özgü doğal güzelliklerin olduğu resimlerin konulabileceğini tavsiye ettiler.

whatsapp-image-2024-10-16-at-15-24-19-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-16-at-15-24-19.jpeg

Her sabah işe giderken alt geçidi kullanan bir vatandaş, "Ben burayı her gün kullanıyorum ama ister istemez bu çirkin yazıları görmek zorunda kalıyorum. Bunları yapanlar neden ve ne amaçla yapmış bilmiyorum, gerçekten çok yazık. Belediye bu yazıları temizleyip farklı, güzel şeyler yapabilir," ifadelerini kullandı.

Okuluna giderken alt geçidi kullanan bir üniversite öğrencisi ise, "Sabahları okula giderken bu geçidi kullanıyorum. Bu çirkin yazılar ruhumu daraltıyor. Harabe gibi görünüyor ve şehrimize de yakışmıyor. Bu yazıların yerine güzel resimlerle değerlendirilebilir. Zaten toplu taşımaya ulaşmak isteyen herkes burayı kullanıyor. Ben başka bir şehirden geldim, ama bu manzara hoş değil," diyerek tepkisini dile getirdi.

Bazı vatandaşlar ise alt geçitte esnafların bulunduğunu ve bu yazıların hem onlara hem de burayı kullananlara yakışmadığını belirtiyor. Sprey boya ve çeşitli araçlarla yapılan bu karalamaları gerçekleştirenlerin yanlış yolda olduğunu ifade ediyorlar.

whatsapp-image-2024-10-16-at-15-24-20-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-16-at-15-24-20.jpeg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel