“Bu Rant Projesidir”

“Bu Rant Projesidir”
Günlerdir Samsun Kurupelit Yat Limanı'nın 170 dönüm arazisi doldurulacağı tartışmaları gündemde. CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, “Bu proje tamamen rant projesi” dedi.

Günlerdir Samsun Kurupelit Yat Limanı'nın 170 dönüm arazisi doldurulacağı tartışmaları gündemde yerini alırken, ÇED raporu yüzünden Atakum halkı ve proje yetkilileri karşı karşıya geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, bu projenin Atakum halkına hiçbir yararı olmadığını ve aynı zamanda doğaya büyük zarar verdiğini belirtirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da projeyi istemediğini söyledi.

“Kurupelit Yat Limanı Atakum halkının elinden gidecek”

Kurupelit Yat Limanı'na doldurma yapılırsa doğa katliamı olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, “Burada mevcut limanın 170 dönüm gibi büyük bir alanı dolduruyorlar. Buraya dolgu için yaklaşık 60 kamyonun üzerinde bir hafriyat girmesi lazım. Tabii oradaki kafeler ve evlerdekiler rahatsız olacaktır ve dava açacaklardır. Doldurulan alana 33 bin 800 metrekarelik alana otel, restoran, sosyal tesis gibi binalar dikilecek. Burayı alan kişi, burayı çalıştırmak için alacak çünkü yap-işlet-devret modeli ile verilecek, doğal olarak burası halkın hizmetinden ve kullanımından çıkmış olacak. Bizim karşı çıktığımız olay şu: yeni yapılacak limanın açıklığı genişlediği için sahildeki Çobanlı İskelesi'ne kadar kıyıda erozyon oluşuyor ve çevreye büyük zararlar veriyor. Bir söz vardır, doğa ile oynarsan bir gün gelir intikamını alır. Doldurmaya kesinlikle karşıyız. Doldurma olmaması gerekiyor, hele bunu Samsun’un güzelliklerini yıkıp yerine binalar dikmek tam bir doğa katliamıdır,” ifadelerini kullandı.

“Rant projesidir”

Bu proje gerçekleşirse Atakum sahilinin yok olacağını söyleyen Meclis Üyesi Hasan İpek, “Biz doldurmanın Atakum sahilindeki kumsalı yok edeceği için karşıyız. Aynı Dereköy'de olduğu gibi, balıkçı barınağına yapılmıştı. O olayın aynısı buraya yapılırsa kıyı erozyonuna hazırlıklı olun derim. Çok geç değil, bu olay yapılsın 15-20 sene sonra Atakum sahilinde kum kalmayacak. Bu projenin aslı rant projesidir, yukarıdan birisine verecekler, buraları yapacak, üzerindeki tesisleri işletecek; kesinlikle rant projesidir,” şeklinde konuştu.

“Halit Doğan projeyi istemiyor”

Büyükşehir belediye başkanının da projeyi istemediğini vurgulayan İpek, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile görüştüm. Bu olayın Büyükşehir Belediyesi'ni aştığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'nın bünyesinde, bizim sorumluluğumuzda değil dedi. Hatta Samsun Çevre Platformu ile beraber gittik Halit Doğan’ın yanına, ben konuştum ama Büyükşehir’in elinde olan bir şey olmadığını söyledi. Sizin sıkıntılarınızı, rehabilite önerinizi bakanlığa ileteceğim dedi, iletir mi iletmez mi bilemiyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın bu projeyi istediğini düşünmüyorum. Çünkü kendisi de halka bu konuda hesap veremediği için halkı karşısına almak istemeyecektir.” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel