Bu sefer ‘kokarca’ mecliste

Bu sefer ‘kokarca’ mecliste
Samsun Büyükşehir Belediye komisyon toplantısında CHP Grup Başkan vekili Atila Tekcan, Büyükşehir Belediyesi’nin neden kokarca istilası ile ilgili bir girişimde bulunmadığını sorarak tepkisini dile getirdi.

Samsun ve ilçelerinde fındığın adeta baş belası haline gelen ve üreticiyi zor durumda bırakan kokarca bu seferde Samsun Büyükşehir Belediyesi komisyon toplantısında gündeme geldi. CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Dr. Atila Tekcan Samsun Büyükşehir Belediyesi kokarca istilası hakkında ne yaptığını sorarak, üreticiyi yalnız bıraktıklarını söyledi.
"Büyükşehir ne yaptı?"
Hiç kimse çiftçiyi mağdur edemeyeceğinin altını çizen Dr. Atila Tekcan "Samsun'un her ilçesinde tarım yapılıyor bereketli topraklarımız var. Buna rağmen biz tarımda istediğimiz performansı yıllardan beri gösteremiyoruz. Samsun Büyükşehir belediyesinin yetkisi var devlet büyükşehir belediyelerine yetki verdi hatta bütçe dahil ayrılıyor ama bizim bütçelerimiz hep eş ortak şekilde yapıyoruz yani kendi öz kaynaklarımız ile bir şey yapmıyoruz biz bunu eleştiriyoruz. Bakınız Fındık konusunda üreticinin başına bela olan kokarca sorunu var bununla ilgili Büyükşehir belediyesi bir çalışma yaptı mı? bir seminer verdi mi? İlaç verdi mi? herhangi bir işlem yaptı mı? bunlarla ilgili niye bir çalışma yapılmıyor da vatandaşımızı çiftçimizi mağdur ediyoruz. İllaki bir yerden emir mi gelmesi lazım?" dedi.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel