Büyükşehir’den Kültür ve Sanata Destek

Büyükşehir’den Kültür ve Sanata Destek
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, “Şehirlerin fiziki mekanlarının konforlarının bir anlam ifade etmesini istiyorsak bu şehirde yaşayan insanların sanatsal ve kültürel değerlere önem vermesi çok önemlidir” ded

Samsun Büyükşehir Belediyesi sanata ve sanatçıya değer vereye devam ediyor. Bu kapsamda her yaştan 700 kişiye çeşitli sanatsal dallarda eğitimler veriliyor. Sanatsal çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, kültürel çalışmaların yapılması amacıyla hazırlanan mekanların anlam kazanması için vatandaşların sanata yönelmesi gerektiğini belirtti.

“İNSANLARIN SANATSAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERE ÖNEM VERMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

İnsanların sanata olan ilgisinin şehirler açısından çok önemli olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, “Şehirlerin fiziki mekanlarının konforlarının bir anlam ifade etmesini istiyorsak bu şehirde yaşayan insanların sanatsal ve kültürel değerlere önem vermesi çok önemlidir. Özellikle müzikle, edebiyatla, sahne sanatlarıyla, kültürle uğraşan insanların sosyal ilişkilerinin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Bizim bu şehirde sahip olduğumuz güzel fiziki mekanların daha iyi kullanılmasına bu insanların katkı koyacağına inanıyorum. Samsunlu arkadaşlarımızdan boş zamanlarında sanatla uğraşmalarını rica ediyorum. Vatandaşlar mutlaka çocuklarını bir sanat dalıyla ilgilenebilecek düzeyde yönlendirsinler. Bu eğitimlere katılan vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep etmiyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYE ANLAMINDA İLK KONSERVATUVARIN KURULDUĞU ŞEHİR SAMSUN”

Belediye anlamında kurulan ilk konservatuvarın Samsun’da olduğunu belirten Necmi Çamaş, “1979 yılında belediye anlamında ilk konservatuvarın kurulduğu şehir Samsun’dur. Bu konservatuvar çalışmaları günümüzde de çeşitli sanatsal etkinliklerle devam etmektedir. Türk halk müziği(THM), Türk sanat müziği(TSM), tiyatro, resim, el sanatları atölyeleri gibi etkinlikler konservatuvar bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü çerçevesinde devam etmektedir. Bunların hem gençlere hem de yetişkinlere yönelik çalışmaları var. Halk oyunları bölümümüzün Türkiye’nin 7 bölgesinden çeşitli yörelere ait oyunlarını oynamak için çalışmaları var. Kafkas ekibimizin çalışmaları var. Tiyatro bölümünde yetişkin ve genç olmak üzere 100’e yakın kişi eğitim alıyor. Halk oyunlarında 200 öğrenci ders alıyor. TSM ve THM alanında da çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Bizim bünyemizden Samsun’un yetiştirmiş olduğu önemli isimlerde var. Bunlardan biri de Yıldırım Bekçi’dir” şeklinde konuştu.

“HER YAŞTAN 700 ÖĞRENCİ ÇEŞİTLİ DALLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR”

Her yaştan 700 öğrencinin çeşitli dallarda eğitim gördüğünü belirten Çamaş, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde konservatuvar etkinliklerimiz şu anki adıyla sanat eğitim dallarında 700 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Bu eğitimleri kendi bünyemizde görev verdiğimiz personeller ve bunların dışında Milli Eğitim Müdürlüğü destekli ve Halk Eğitim Müdürlüğü destekli usta öğreticilerimizle birlikte yürütüyoruz. Bir şehrin gelişmişliğinin en önemli ölçütlerinden birisi de o şehrin sanatsal ve kültürel anlamda yapmış olduğu faaliyetlerden belli olur. Samsun kendi ölçeğindeki şehirlerle kıyaslandığı zaman bu yönde önemli mesafeler keşfetmiştir. Samsun’un bütün kurumlarının bir korosu var. Sanatsal etkinlikler var. Güzel müzeleri var. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz, bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonrada sanatsal ve kültürel çalışmalara hem bünyemizde yer vereceğiz hem de bu çalışmaları yürütenlere destek olacağız” ifadelerini kullandı.

buyuksehir’den-kultur-ve-sanata-destek-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir