Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan Canik Oyuncak Müzesi ile 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere kapılarını ücretsiz açacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in özellikle çocuklara armağanı olan ve 7'den 77'ye herkes tarafından yoğun ilgi gören Türkiye'nin en büyük oyuncak müzesi ile Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz’a kadar Türk tarihini yansıtan Destanlar Müzesi, sömestr tatili boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM
Her iki müzeyi özellikle çocukların okulların yarı yıl tatilinde ziyaret edebilmesini amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemizin geleceği olan çocukları çok seviyorum. Oyuncaklar çocukların gelişimleri için çok büyük öneme sahip. Biz de geçmişten bugüne kadar oyuncakların serüvenini bir müzede toplayarak çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirmek istiyoruz. Yine Destanlar Müzemiz sayesinde yavrularımız tarihimizi bizzat görerek öğrenmiş olacaklar" dedi.
MÜZELER TATİLDE AÇIK
Canik Oyuncak Müzesi ile Destanlar Müzesi'nin, çocuklar için aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Bu iki müzemizi kurmamızdaki temel amaç çocuklarımızda yerli ve milli bir hafızayı oturtmaktır. Oyuncaklar, çocukların gelişiminde önemli bir rol oynarken, aynı zamanda yeni müzemiz de yavrularımızın milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde yetişmelerine katkı sağlayacak. Sömestr tatili boyunca da açık olacak olan müzelerimize tüm yavrularımızı bekliyoruz” diye konuştu.
MÜZELERDE TARİHE YOLCULUK
Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Canik Oyuncak Müzesi'nde, 'Geleneksel', 'Fabrikasyon', 'Yabancı', 'Antik' ve 'Yerli' kategorilerinde yüzlerce oyuncak yer alıyor. Alanında Türkiye'nin en büyüğü olan oyuncak müzesinde çocuklar, hayal dünyalarını genişletirken, oyuncakların tarihi serüvenini de öğrenme imkanı buluyor. Malazgirt zaferinden bugüne Türk tahininin yansıtıldığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı Destanlar Müzesi’nde ise, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın darbecilere direnişinin minyatür objelerle anlatılması dikkat çekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.