ÇARŞAMBA “CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ!”

ÇARŞAMBA “CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ!”
CHP Çarşamba İlçe Başkanlığında 10 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi, ilçe yönetiminin düşmesine yol açtı.

CHP Çarşamba İlçe Başkanlığında 10 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi, ilçe yönetiminin düşmesine yol açtı. Yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından, İl ve İlçe yönetimlerinde herhangi bir istifa yaşanmaması tepkilere neden oldu ve bu durum yönetim kurulu üyelerinin topluca istifa etmeleriyle sonuçlandı.

‘SEÇİM SONUÇLARININ ARDINDAN GELEN TEPKİ’

İddialara göre; 31 Mart Yerel seçimler öncesinde mevcut ilçe başkanı İlhan Yürükçü tarafından oluşturulan ilçe yönetimi ilk firesini Yürükçü’nün Belediye Başkan adayı olarak ayrılması ile vermişti. Yerine atanan Temel Baş ile seçimi geçiren CHP ilçe yönetimi seçimde 4 meclis üyesi çıkartarak büyük destek görürken belediye başkan adayının aldığı oy hayal kırıklığı oluşturmuştu. Seçimlerden sonra ahenkle çalışmaya giden Çarşamba İlçe örgütü meclis toplantılarında CHP’li meclis üyelerinin gündeme gelmeleri ile dikkat çekmişti.

İL-İLÇE BAŞKANLARININ AÇIKLAMA YAPACAKLARI GÜN!..”
En son geçtiğimiz Haziran meclisinde ki toplantıda tüm meclis üyelerinin CHP örgütünden vatandaşın beklentisinde olan şekilde muhalefet yapması örgüt içinde huzursuzluk oluşturmaya başladığı iddia edilmişti. İlçe Başkanı Temel Baş’ın İlçe teşkilatı adına yaptığı açıklamanın ardından eski ilçe başkanı ve belediye başkanı adayı Yürükçü ile yönetime girenler arasında huzursuzluk oluşturduğu ve meclis toplantısı akabinde dün ilçede meclis gündeminde ki 3 ATM memuru açıklamasına atıf yapılarak AK Parti İlçe teşkilatının açıklamalarında ki “Haddinizi bilin” sözlerine karşı İl Başkanı Mehmet Özdağ’ın katılımı ile basın açıklamasının yapılacağı gün akşamı istifaları şok etkisi oluşturdu.

CHP İLÇE ÖRGÜTÜNÜ, AK PARTİLİLER Mİ YÖNETİYOR?
CHP Çarşamba İlçe Örgütünden 10 yöneticinin istifada bulunmasını duyan partililer, “CHP İlçe yönetimini AK Parti yöneticileri mi dizayn etti ki mecliste halkın yanında yer alıp gerçekleri gündeme getiren kendi üyelerinin tutup ve duruşuna karşı tepki göstererek, adeta AK Partililerden talimat alıp istifa ettirilmiş gibi istifa etmeleri parti içinde geleceklerinin kalmadığını gösterecektir. Bu CHP ye ihanet değil de nedir? Tam bu noktada ki istifalar herkeste soru işareti oluşturur. Bu istifalar araştırılmalıdır. Hiç etik olmayan partimize yakışmayan üslubu istifaları kınıyoruz” ifadeleri ile il yönetimini vereceği kararı bekledikleri dile getirildi.

‘İLÇE YÖNETİMİ DÜŞTÜ’

CHP İlçe Örgütünde ki 10 istifa sonrasında 10 yöneticinin ani istifası sonrası ilçe yönetimi düşmüş oldu. Bu gelişmelerin ardından, CHP Çarşamba İlçe Teşkilatı'nın nasıl bir yol izleyeceği ve yeni yönetim kurulunun kimlerden oluşacağı merakla beklenirken, iddialara göre Temel Baş ve meclis üyelerini etkisiz bırakmak isteyenlere inat il ve Genel Merkez tarafından mevcut başkan Temel Baş başkanlığında yeni bir yönetim atamasının en kısa sürede yapılarak partilerine oy veren halkın sesi olmaya devam edecekleri ve görüşmelerin devam ettiği dile getiriliyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset