Çarşamba’da 14.250 Hane ilaçlandı

Çarşamba’da 14.250 Hane ilaçlandı
Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Kahverengi Kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında 14.250 hanenin biyosidal ürün ile ilaçlandığını açıkladı

Samsun'un Çarşamba İlçesinde 'Kahverengi Kokarca' zararlısı ile mücadele kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çarşamba Ziraat Odası toplantı salonunda Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve muhtarlar ile çiftçiler katıldı.

Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, zararlıyla mücadele için bugüne kadar yapılan çalışmalara dair detaylı bilgiler vererek, kışlak mücadele döneminde 16 teknik personelden dörder kişilik ekipler oluşturulduğunu ve toplamda 283 toplantı yapıldığını belirtti.

7 bin 486 üreticiye bilgilendirme yapıldığını ve toplam da 113 bin 41 üreticiye 13 defa SMS atıldığını dile getiren Kaymakam Sağlam, “Erginlerin kışlaklara çekilmeye başlamasıyla sonbaharda toplamda 425 adet Feromon Tuzak bulaşıklığın yüksek olduğu mahallelerimize eylem paydaşlarımızdan olan muhtarlarımızla koordine halinde üreticilerimize dağıtılmıştır. Kışlak mücadelesine katkı sunacak şekilde Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 180 lt Biyosidal ürün, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasınca Termal Sisleyici İlaçlama Makinesi ve 105 It Biyosidal ürün temin edilmiştir” dedi

TOPLAMDA 14.250 HANE İLAÇLANDI
Toplam da 14 bin 250 hanenin biyosidal ürün ile ilaçlandığını ve 7 bölgeye toplamda 128 tüp 7 bin 168 adet samuray arısı salındığını söyleyen Sağlam; “ 2024 yılı Kışlak Mücadelesi kapsamında tüm mahallelerimizde bulunan metruk yapıların ilaçlanması yapılmıştır. 143 mahallemizin 130 'unda ilçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca 466 metruk kamu binası, (Okul, Lojman, depo v.b), 8 Merkez mahallesin de ise ilçe belediyemiz tarafından 20 metruk binanın ilaçlanması yapılmıştır. Toplamda ilçemizde 14 bin 250 hane Biyosidal Ürün ile ilaçlanmıştır. Bu Kapsamda toplamda 350 It Biyosidal Ürün kullanılmıştır. Cezbet-Öldür yöntemiyle mücadele kapsamında İl Müdürlüğümüzce temin edilen Feromon Tuzak ile cezbetmek amacıyla bulaşıklığın yüksek olduğu 52 mahallede 425 adet feromon tuzak, yok etmek amacı ile de 168 It BKÜ (Bitki Koruma Ürünü) kullanılmış olup, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünün üretimini gerçekleştirdiği Samuray arısının ilçemizde ilaçlamadan ari 7 bölgeye toplamda 128 tüp (7168 Adet Arı) salımı yapılmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi