Çarşamba’da 15 Temmuz unutulmadı

Çarşamba’da 15 Temmuz unutulmadı
Samsun'un Çarşamba İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi

Samsun'un Çarşamba İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, düzenlenen anma törenleri sabah saatlerinde Göğceli Mezarlığı'nda başladı. Şehitlik ziyaretinin ardından, Abdullahpaşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Etkinlikler akşam Abdullahpaşa Meydanı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve sinevizyon gösterileri yapıldı.

“Milletimiz canıyla malıyla savaştı”
Programda konuşan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, şehitlerin vatan için yaptıkları fedakarlıkları vurgulayarak, ““15 Temmuz Türk Milleti’nin demokrasilerden yönetimle seçtiği insanlardan temsilcilere sahip çıkması gerekiyor. 15 Temmuz gecesi küreselcilerin, Emperyalistlerin uşakları işbirlikçilerinin geliştirdiği hain darbe girişimine Türk Milleti’nin canıyla malıyla fırsat vermediği bir gündür. Bugünü her yıl daha coşkuyla daha kuvvetli bir şekilde kutlamamız gerekiyor.” Diye ifade etti.
“Şehitlerimizi anıyoruz”
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da konuşmasında şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çekerek, "Şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda yaşıyoruz. Onların hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün burada bir araya gelerek, şehitlerimizi rahmetle anıyor ve onların aziz hatıralarını yâd ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Anma törenine, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Program, dualar ve şehitler için yapılan çeşitli etkinliklerle son buldu.

1-003.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

12.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel