ÇARŞAMBA’DA ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI

ÇARŞAMBA’DA ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI
Çarşamba Belediyesi tarafından Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Enderun Usulü Teravih Namazı, Cumhur Müezzinliği eşliğinde Rahtıvan Cami’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi

Çarşamba'da Ramazan ayının manevi atmosferi çeşitli programlarla yaşatılmaya devam ediyor. Rahtıvan Cami’nde Cumhur Müezzinliği eşliğinde eda edilen Enderun usulü teravih namazı vatandaşların yoğun katılımı ile icra edildi. Etkinlik, Ramazan’ın manevi atmosferini derinleştiren, cemaatin birlik ve beraberliğini artıran anlamlı bir geceye dönüştü.

BAŞKAN DÜNDAR, “ENDERUN GELENEĞİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Osmanlı'dan günümüze kalan bir gelenek olan Enderun usulü teravih namazı geleneğini yaşattıklarını söyleyen Başkan Dündar, "Ramazan ayına dolu bir etkinlik programı ile girdik. Enderun da bunlardan biri. Ramazan akşamımıza manevi bir hava katarken bir geleneği de yaşatmış oluyoruz. Ben bu akşam burada olan hemşehrimiz Mehmet Kemiksiz hocamıza, Enderun Hafızlar Topluluğu'na ve bizlerle olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Program, yapılan dualarla sona erdi.

enderun.jpg

enderun1.jpg

enderun3.jpg

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber