Çarşamba Müftülüğünce ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla hazırlanan etkinlik programına, önceki akşam Çarşamba Cemil Şensoy Kültür merkezinde Hafız Ali Derman, Hafız Ali Keleş, Hafız Mustafa Güneşdoğdu ve Hafız Ahmet Karalı’nın verdiği Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti
Çarşamba Müftülüğünün önceki akşam Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde hazırlamış olduğu programda, Mecidiyeköy Merkez Camii iman- hatibi, Hafız Ali Derman; Orhan Camii İman-Hatibi Hafız Ali Keleş, Hafız Mustafa Güneşdoğdu ve Hacı Bayram Veli Camii İmam-Hatibi Hafız Ahmet Karalı Kur’an-ı Kerim Tilaveti verdi. Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde yapılan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ’ne, Çarşamba Müftüsü Sıtkı Kaya, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, çok sayıda din görevlisi ve Çarşamba halkı katıldı.
Yapılan Programın açılış konuşmasını yapan Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya konuşmasında İslam dininde kardeşliğin öneminden bahsetti. Kayanın konuşmasının ardından konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yaptığı konuşmada, “Bu memleket bu güzel salonu dolduran samimi insanlarımızın oluşturduğu bu topluluk neyi ifade eder diye düşündüm. Çarşambanın bu güzel memleketin faik özelliği, alametin harikası, kendini öne çıkaran, farklı kılan özelliği nedir diye baktığımızda; Çarşamba birçok özelliklerine ilave olarak mütedeyyin insanların, muhafazakâr insanların Allah yolunda, Resulünün yolunda sebat eden, ilerlemek isteyen insanların öteden beri yerleştiği ve yerleşik olduğu bunu devam ettirdiği bir memlekettir. Bu salondaki topluluk öncelikle bunu göstermektedir. Hem kendimizi hem de memleketimizi bu şekilde tarif edebiliriz diye düşündüm” diyerek devam etti.
Söylediklerimi biraz daha açacak olursam şunu ifade etmek istiyorum. Miladi 1206 yılında ve şuanda yapılan ayakta duran ve hizmet veren tarihi Göğceli camiimiz, Göğceli mezarlığı içerisinde Türkiye’de en eski ahşap camii ve Dünya’daki en eski ibadet mekânlarından birisidir. Çarşamba’da ilahi kelimetullah adına, burayı İslamlaştırma adına gelip yerleşen ve Anadolu’nun mayalandığı yönüyle farklı kılan bir memlekettir ve o memlekette yaşayan insanların mekânıdır Çarşamba. Allah’a şükürler olsun 1206 yılından 2012 yılına o bu şekilde devam etmektedir. Çarşambamızı bu yönüyle öne çıkarmalıyız. Çarşamba’nın adını, Çarşambalıların adını bu şekilde öne çıkması bizim sıratı müstakim üzere, doğru yol üzere olduğumuzu ve devam ettiğimizi de gösterir. Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftasını bu yıl bu coşkuyla kutlamamıza sebep olan Diyanet Camiamıza başta Sayın Müftümüz olmak üzere hocalarımıza, emeği geçenlere ve siz değerli burada bulunan topluluğa, cemaate ben şükranlarımızı sunuyorum. Bu seneki kardeşlik hukuku üzerine vurgu yapan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam edecek. İnşallah yarın akşam başka bir programımız var. Cumartesi akşamı yine güzel bir programımız var” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Yapılan etkinlikte daha sonra, Hafız Ali Derman, Hafız Ali Keleş, Hafız Mustafa Güneşdoğdu ve Hafız Ahmet Karalı Kur’an-ı Kerim Tilaveti verdiler. İzleyicilerin oldukça memnun kaldıkları etkinlik Tilavetlerden sonra son buldu. Çarşamba Müftülüğünün hazırlamış olduğu Kutlu Doğum haftası etkinlikleri programından 21 Nisan tarihinde Mehmet Kemiksiz’in tarafından Tasavvuf Musikisi konseri verilecek. Cumartesi günü Akşam 20.00 da başlayacak olan etkinliğe tüm Çarşamba halkı davet edildi.
HABER-FOTO: Serkan KARAHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.