Çarşamba’nın tescilli ürünleri tanıtıldı

Çarşamba’nın tescilli ürünleri tanıtıldı
Samsun’un İlkadım ilçesinde Kurtuluş Yolu Caddesi’nde Türkiye Kültür Yolu Festivali düzenlendi. Festivalde, Çarşamba’nın tescilli markaları olan yumurta topuklu ayakkabı ve 8 köşe kasket tanıtıldı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde Kurtuluş Yolu Caddesi’nde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde, ilçelerden ve il dışından gelen zanaatkarlar el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünlerini sergilediler. Festivalde, Samsun’un Çarşamba ilçesinde tescilli markalar olan yumurta topuklu ayakkabı ve 8 köşe kasket tanıtıldı.

img-2316.jpg

img-2318.jpg

“Çarşamba’mıza değer katıyor”

Yumurta topuklu ayakkabı ve 8 köşeli kasketi tüm ülkeye tanıtacaklarının altını çizen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Türkiye Kültür Yolu Festivali ilk defa Samsun’da düzenleniyor. Türkiye’de 15 ilde düzenleniyor ve gerçekten bütün zanaatkarlarımızın eserlerini sahneleyebildiği, gösterebildiği ve pazarlayabildiği bir ortam sağlanıyor. Kültür Bakanlığı’nın sanatçılarımıza değer vermesiyle festivallerde çok güzel değerler ortaya çıkıyor. Bu bağlamda, Kültür Bakanlığı'nın belgeli ve tescilli Çarşamba’mızın yumurta topuklu ayakkabısı ve 8 köşeli kasketi var. Bunları değerli zanaatkarımız Mithat Özcan Bey, Kültür Yolu Festivali'nde tanıtıyor. Bu da Çarşamba’mıza bir değer katıyor. Tabii ki bizim yumurta topuklu ayakkabımız Çarşamba’nın tescilli bir ürünüdür. Aynı zamanda 8 köşeli kasketimiz de coğrafi işaretli bir üründür. Bunlar burada sergileniyor ve yine burada, Çarşamba’mızın Ev Hanımları Derneği’nin hediyelik eşya olarak yaptığı küçük topuklu ayakkabılar tanıtılıyor. Bu değerlerimizi Samsun’a ve tüm ülkeye tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi. Türkiye kültür yolu festivaline çarşamba kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, AK Parti İlçe başkanı Ersin Sandıkçı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Turgay Ekşi'nin yanı sıra Atakum, Terme Kaymakamları ile Vali Yardımcıları katıldı

1.jpg

1-001.jpg

“Çarşamba’nın tescilli markalarını herkese tanıtacağız”

Sadece Çarşamba’ya özel bir ayakkabı ve kasket olduğunu vurgulayan yumurta topuklu ayakkabı ve 8 köşeli kasketin imalatçısı Mithat Özcan, “Burada el sanatları üzerine yaptığımız ürünleri sergiliyoruz. Samsun’umuza Türkiye Kültür Yolu Festivali hayırlı olsun. Bu topuklu ayakkabılarımızı ve Çarşamba’mıza özel 8 köşe kasketi Çarşamba’mızın dışına çıkartıp tüm dünyaya, ülkemize, Samsun’umuza tanıtacağız ve bu festival bunun aracı olmuştur. Bu Çarşamba’mıza özel yumurta topuklu ayakkabımız, yumurta burun olarak geçiyor. Sadece Çarşamba’ya özel, dünyada böyle bir ayakkabı yok. Kasketimiz de yine Çarşamba’ya özgü bir üründür. Aynı zamanda tescil bakanlığından onay alınmış ve tescilli bir ürünümüzdür. Bu üretimleri bizzat işçiliğine kadar her şeyi ben üretiyorum, imalatçıyım.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel