ÇED Onayı Bekliyor

ÇED Onayı Bekliyor
Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Akçay , Kuru Pelit Yat Limanı ile ilgili daha hiçbir şeyin belli olmadığını söyledi.

Samsun'un Atakum ilçesinde günlerdir gündemde yerini koruyan Kurupelit Yat Limanı'ndaki 170 dönüm arazi ile ilgili proje tepkileri devam ederken, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Akçay , Haber Expres gazetesine açıklamalarda bulundu.


"Dilekçeleri biz bakanlığa iletiyoruz"
Hâlâ proje ile ilgili itiraz dilekçeleri geldiğini vurgulayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Akçay , "Bu Ulaştırma Bakanlığının bir projesi. Şu anda doldurulmuyor, orası doldurulabilmesi için izin alınması gerekiyor, yani ÇED'in onaylanması gerekiyor. Bu yapılacak faaliyet ÇED yönetmeliği Ek 1 listesine tabi. Yönetmelik Ek 1 listesi gereğince dosya hazırlandı, yatırımcı kuruluş dosyayı bakanlığa sundu. Bizim mevzuat olarak burada halkın katılımı toplantısı yaptık, yani halkın görüşlerini alarak halkı proje hakkında bilgilendirdik. Halkın büyük bir çoğunluğu bu projeye karşı olduğunu söylediler, hâlâ Çevre İl Müdürlüğüne bununla ilgili dilekçeler geliyor. Biz bu dilekçeleri bakanlığa iletiyoruz. Bakanlık henüz karar vermedi. Diğer bakanlıklardan olur mu olmaz mı görüş isteyecek. Ulaştırma Bakanlığı o gelen görüşler sonucunda Ankara'da toplantı yapılacak," diye ifade etti.

"Net bir şey yok"
Daha proje ile ilgili net bir şeyin olmadığının altını çizen Müdür Tevfik Akçay, "ÇED daha onaylanmadı. ÇED'in kararını bakanlık verecek. Henüz net bir şey yok, ÇED'e onay verilir mi verilmez mi bilmiyoruz. Eğer ÇED'e olumlu bir karar çıkarsa proje gerçekleşir, ama doldurma mı olur başka bir şey mi bilemiyoruz. Çünkü ona da yatırımcı kuruluş karar verecek," dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel