ÇEDES KÜLTÜR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÇEDES KÜLTÜR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Çarşamba Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba Gençlik Spor Müdürlüğü koordinesinde, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) kapsamında Kültür Şenliği programı düzenlendi

Samsun’un Çarşamba İlçesinde, Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) kapsamında Kültür Şenliği programı düzenlendi. Irmak Cami bahçesinde düzenlenen kültür şenliğine, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, İlçe Sağlık Müdürü Muhammed Faruk Akyüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Müftülük personelleri, ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, okul idarecileri, değerler eğitimi kulübü danışman öğretmenleri ve ÇEDES okul temsilcisi öğretmenler katıldı.

15-proje.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ÇEDES Kültür Şenliğinde öğrencilere seviyelerine göre halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma gibi sevilen çocuk oyunları oynatıldı. Müzik dinletisi etkinliğinin de gerçekleştirildiği programda, öğrenciler el sanatları alanlarındaki çalışmalara da katıldı.

8-proje.jpg‘BİLİME SEVDALI BİREYLER YETİŞTİRMEK’
Etkinlikte konuşan Çarşamba Müftüsü Cemal Uzun; “Diyanet İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasından imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" kapsamında Okullarımız da yürütmüş olduğumuz etkinlikleri bugün yaptığımız şenlikle taçlandıracağız. Bizlere okullarda her türlü kolaylığı sağlayan başta aziz dostum İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özdemir’e, idareci ve yardımcılarına, Okul idareci ve öğretmenlerine ve bu işte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki olarak değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık adına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı aklıselim, kalbi selim sahibi bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler yetiştirmek amacıyla bu protokol imzalandı. Sizleri milli, manevi, ahlaki kültürel olarak her yönüyle donanımlı halde görmek istiyoruz. Çünkü bulunduğumuz makamları, mevkileri hepimiz terk edeceğiz ve yarınlara umutla bakmak için sizlere bırakacağız” dedi.

‘İYİ İNSAN OLMAYI AMAÇLIYOR’
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ise; “Bu proje aslında temelinde iyi insan olmayı amaçlayan bir proje. İyi insan Allahın kulu olarak sevdiği ve değer verdiği insan demektir. Peygamber efendimizin övgüsüne layık olan insan demektir. Gençler hayatınızın başındasınız. Asla kendinizi sınav sonuçlarına göre değerlendirmeyin. Siz her zaman değerli ve kıymetlisiniz. Özünüzde inşallah iyi insan olma, çevresinde insanlara faydalı olan, insanların takdir ettiği, örnek olarak gösterilebilen insan olmayı Allah nasip etsin. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, Okulların hazırladıkları proje stantları ziyaret edildi. Katılımcılar projeleri yakından incelerken, öğrenciler ise projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Etkinlik Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından verilen çeşitli ikramlar sonrası sona erdi.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel