CHP’DE KOLTUK İÇİN YAPILANLAR ŞAŞIRTIYOR; “CHP’ DE AK PARTİ SLOGANI!”

CHP’DE KOLTUK İÇİN YAPILANLAR ŞAŞIRTIYOR; “CHP’ DE AK PARTİ SLOGANI!”
CHP’ de Temel Baş’ın yönetiminden çok sayıda istifaların ardından Genel Merkezce atanan kayyum teşkilatı kongreye götürürken, 3 aday bu hafta gerçekleşecek seçime hazırlanıyor. CHP’ de son şaşkınlık ise partide AK Parti sloganı gündeme bomba gibi düştü

CHP’ de Temel Baş’ın yönetiminden çok sayıda istifaların ardından Genel Merkezce atanan kayyum teşkilatı kongreye götürürken, 3 aday bu hafta gerçekleşecek seçime hazırlanıyor. CHP’ de son şaşkınlık ise partide AK Parti sloganı gündeme bomba gibi düştü: ‘DURMAK YOK YOLA DEVAM’.

31 Mart Yerel seçimlerinde ilçe başkanı olan İlhan Yürükcü’nün Belediye Başkan adayı olması ile boşalan koltuğa Temel Baş getirilmişti. Seçimlerden sonra Temel Baş ve Belediye Meclis Üyelerinin dikkat çeken çıkış ve açıklamaları sonrasında anlamsız şekilde çok sayıda ilçe yöneticisinin bir gecede istifası ile Temel Baş yönetimi ve başkanlığı düşürülmüştü. Genel Merkez tarafından Kadir Okutgen İlçe Başkanlığına Kayyum olarak atanmış ve kongre süreci başlatılmıştı.

4787.jpg

Atanan kayyum yönetimi İlçe kongre tarihini 7 Ağustos Çarşamba günü yapılacağını açıklamasının ardından CHP Çarşamba İlçe Teşkilatı kongresine Mevcut Başkan Temel Baş, eski yöneticilerden Bilgehan Bakır ve Mehmet Yön aday olduklarını açıklamış ve çalışmalara başlamışlardı. Son olarak adaylar sıkı sıkıya mücadele ederken önce ki gün CHP Çarşamba İlçe Başkan adaylarından Mehmet Yön'e, AK Parti sloganlı destek geldi.
Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Çarşamba İlçe Başkan adaylarından Mehmet Yön, “CHP'nin içinde AK Partili var” iddiasında bulunarak büyük dikkat çekmişti. Bu açıklamanın ardından Başkan adayı Mehmet Yön’e destek veren bir partili, sosyal medya hesabında; “Tüm Çarşamba ilçemizin Cumhuriyet Halk Partisi gönüllülerinin üyelerinin desteklerini ve saygı değer delegelerimizin oylarını Çarşamba CHP İlçe Başkan adayımız Sayın Mehmet Yön için istiyoruz. ‘DURMAK YOK, YOLA DEVAM. TAM YOL İLERİ" sloganıyla destek çağrısında bulunması parti içinde de gerilime neden oldu.

AK Parti ile özdeşleşen slogan ile yapılan destek paylaşımı üzerine CHP’li bazı delegeler, “Mehmet Yön’ e destek sloganını ile kendisine destek veren kişilerin kendi deyimi ile Parti içinde AK Partililer var sözünü kendisi için söylemiş. Bu kendisi ile çelişen kişi mi bize İlçe başkanlığı yapacak! Bu slogan bile söylem kadar tehlikeli ve Cumhuriyet Halk Partisine yapılan terbiyesizliğin seviyesizliğin hatta ihanetin Belgesi değil de nedir. “Ayinesi iştir kişinin lafa söze bakılmaz” denilse de bu sözü herkes bilir ki; AK Partinin sloganıdır. Bunu bilmeyecek kadar cahil CHP’li olamaz. Partimizde, AK Parti sempatizanı ve hata Yön’ün deyimi ile AK Partili ve destekçi asla istemiyoruz. Aday Yön’ün kendisi kendi destekçilerini resmen ilan etmiştir. CHP bunları kabul edemez” şeklinde yorumlayarak tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset